Leicester houdt Vardy uit handen Arsenal met nieuw contract

Reacties

Jamie Vardy gaat deze zomer helemaal nergens heen. Leicester City meldt donderdagochtend in een persbericht op de eigen website dat het met de vertegenwoordigers van de Engelse spits een akkoord heeft bereikt over een contractverlenging van vier jaar.

Leicester houdt Vardy uit handen Arsenal met nieuw contract

Na het sprookjesachtige seizoen van Leicester en Vardy staken de speculaties over de toekomst van de 29-jarige aanvaller de kop op. Hoewel de clubtopscorer van de kampioen van Engeland net als leden van de directie vertelde bij The Foxes te willen blijven, werd er toch aan de Engelse EK-ganger getrokken. Vooral Arsenal was een belangrijke gegadigde.

Komend seizoen zal Vardy in de Champions League echter niet voor The Gunners uitkomen, maar voor het debuterende Leicester. De Premier League-club stelt dat het contract van Vardy met vier jaar wordt verlengd en hoopt daarmee een einde te maken aan alle speculatie over diens toekomst. Eerder dit jaar tekende de tienvoudig international nog een verbeterde verbintenis tot medio 2019.

Vardy zal zijn loopbaan dus waarschijnlijk afsluiten bij Leicester, de club die hem in 2012 voor nog geen anderhalf miljoen euro overnam van Fleetwood Town. Afgelopen seizoen kwam het sprookje van de voormalige fabrieksarbeider tot volle wasdom toen hij met 24 doelpunten een belangrijke bijdrage leverde aan de verrassende titel van de ploeg van manager Claudio Ranieri.

Het leverde Vardy een plek op in de EK-selectie van Engeland, dat maandag de achtste finale speelt tegen IJsland. Bondscoach Roy Hodgson gaf de aanvalsleider van Leicester tijdens het laatste groepsduel met Slowakije een basisplaats, nadat hij als invaller had gescoord tegen Wales (2-1, foto). Het was voor Vardy zijn vierde interlandgoal na treffers tegen Duitsland, Nederland en Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.