Leicester dendert met ontketende Vardy door op Champions League-route

Reacties

Leicester City heeft zijn status als best of the rest in de Premier League overtuigend waargemaakt tegen Newcastle United. Jamie Vardy betaalde het vertrouwen van Brendan Rodgers opnieuw meer dan terug.

Leicester dendert met ontketende Vardy door op Champions League-route
Leicester City
Leicester City
5 - 0
Newcastle United
Newcastle United

Leicester was uitstekend aan het seizoen begonnen met elf punten uit zes duels. En dan was er gespeeld tegen Manchester United, Chelsea en Tottenham Hotspur. Tegen Newcastle United moest het in eigen huis bewijzen met de vernieuwde selectie ook beter compacte defensies kapot te kunnen spelen. Een groot nadeel daarbij was dat spelmaker James Maddison door een enkelblessure niet inzetbaar was.

Zonder Maddison had Leicester echter ook voldoende creativiteit om de Newcastle-defensie stuk te spelen. Ricardo Pereira leidde de klinkende zege in. De rechtsback stoomde in de zestiende minuut op en werd bij zijn rush over veertig meter door geen enkele tegenstander echt aangepakt. De Portugees schoot de bal vervolgens met zijn zwakkere linker van buiten het strafschopgebied binnen in de verre hoek.

Door een idiote actie van Isaac Hayden werd Leicester verder in het zadel geholpen. De middenvelder van Newcastle vloog met twee benen vooruit op de bal af en raakte die eerste ook, maar torpedeerde ook Dennis Praet. Hayden kreeg direct rood en met tien man kon Newcastle The Foxes niet meer stoppen. Op aangeven van Harvey Barnes maakte Vardy uit een moeilijke hoek de 2-0 en een eigen goal van Paul Dummett maakte de stand vervolgens nog beroerder voor Newcastle.

Uit een voorzet van Marc Albrighton zorgde Vardy van dichtbij 4-0. Het was voor de Engelsman al zijn veertiende goal in de zeventien competitieduels sinds de entree van Rodgers. Geen enkele andere speler in de Premier League heeft in dezelfde periode zo vaak gescoord. Weinig ploegen doen het over diezelfde periode ook beter dan Leicester, dat in de absolute slotfase ook nog een vijfde goal maakte via Wilfred Ndidi.

Voor Rodgers wacht volgende week de meest prestigieuze test met zijn Leicester, op Anfield tegen zijn oude club Liverpool. De subtopper heeft voorlopig de derde plaats in handen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.