Lef FC Twente wordt niet beloond tegen Arsenal

Een helft lang was een onbevangen FC Twente verrassend de betere ploeg tegen Arsenal. Na negentig minuten prijkte er echter een 0-2 eindstand op het scorebord, waardoor de perspectieven voor de Tukkers op het bereiken van de groepsfase van de Champions League gering zijn.

Twente verraste in alle opzichten. In plaats van zich in te graven, speelde de ploeg van de nieuwe trainer Steve McClaren vanaf de eerste minuut pressing. Arsenal kreeg weinig tijd om tot een verzorgde opbouw te komen en vertoonde zich nauwelijks op de helft van de tegenstander.

Naast storend werk, voetbalde Twente ook nog eens verzorgd. Cheick Tioté heerste op het middenveld en Romano Denneboom was dreigend. De rechterspits loste in de eerste helft twee gevaarlijke schoten en zette met een steekpass Marko Arnautovic alleen voor doelman Manuel Almunia. De jonge Oostenrijker nam de bal echter verkeerd aan en daarmee was de kans verkeken.

De misser van Arnautovic bleek een kostbare. Twente ging rusten zonder een beloning voor de getoonde lef en kon het hoge niveau in de tweede helft niet vasthouden. De Tukkers gingen in de tweede helft foutjes maken en dat was koren op de molen van Arsenal.

In de 63ste minuut sloeg het noodlot toe voor Twente. Robin van Persie verstuurde vanaf rechts een vrije trap het strafschopgebied in. De bal ging aan veel spelers voorbij, maar niet aan Wiliam Gallas. De aanvoerder van Arsenal frommelde de bal langs doelman Sander Boschker in het doel: 0-1.

Gesteund door de voorsprong controleerde Arsenal de wedstrijd. Twente werd nog sporadisch gevaarlijk. Zoals in de tachtigste minuut, toen Arnautovic op aangeven van Eljero Elia de bal in het zijnet prikte. Een gelijkspel zat er echter niet in voor de naar de Arnhem uitgeweken thuisploeg.

Sterker nog, Arsenal maakte er in de 82ste minuut 0-2 van. Theo Walcott was op rechts Edson Braafheid te snel af en legde keurig breed op Emmanuel Adebayor. De Togoloos schoof de bal via het lichaam van Boschker in het doel.