Leeuwinnen in eventuele halve finale tegen Duitsland

Duitsland heeft zich gekwalificeerd voor de halve finale van het EK. In een spectaculaire kwartfinale tegen Oostenrijk won Die Nationalelf met 2-0. Daar kwam het nodige geluk bij kijken: liefst driemaal trof Oostenrijk het aluminum. In de halve finale wacht voor Duitsland een wedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen Frankrijk en Nederland.

Duitsland
Duitsland
2 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk

Na een moment stilte ter nagedachtenis aan de donderdag overleden Uwe Seeler ontstond een open wedstrijd, waarin het tempo hoog lag en de gevaarlijke momenten voor beide doelen elkaar rap opvolgden. Zo bracht de Duitse keeper Merle Frohms redding op een schot van Julia Hickelsberger en zag ze een kopbal van Marina Georgieva tegen de paal belanden.

In de loop van de eerste helft kwam Duitsland beter in het spel. De ploeg van bondscoach Martina Voss-Tecklenburg beloonde zichzelf daar na 24 minuten voor. Klara Bühl veroverde de bal vlak voor het vijandelijke zestienmetergebied en bediende Lina Magull, die het enige doelpunt van de eerste helft maakte. In de tweede helft kwam Oostenrijk meerdere keren erg dicht bij de gelijkmaker.

Barbara Dunst schoot op de lat, waarna Sarah Puntigam de paal trof. In totaal stuitte Oostenrijk dus driemaal op het aluminium. Namens Duitsland spatte een poeier van Bühl ook uiteen op de lat. Het was een klein wonder dat het zo lang 1-0 bleef, maar vlak voor tijd kwam daar verandering in. De treuzelende Oostenrijkse keeper Zinsberger liet zich voor een uittrap de bal ontfutselen door Alexandra Popp, die de wedstrijd besliste.