Eindelijk goed nieuws voor Oranje: Miedema inzetbaar in kwartfinale

Reacties

Een opsteker voor de Oranje Leeuwinnen: Vivianne Miedema is weer inzetbaar. De topscorer aller tijden is uit isolatie na haar besmetting met het coronavirus en kan zich richten op de kwartfinalewedstrijd tegen Frankrijk van zaterdag.

Eindelijk goed nieuws voor Oranje: Miedema inzetbaar in kwartfinale
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
nv
1 - 0
Nederland
Nederland

Miedema testte vorige week dinsdag positief, waardoor ze ontbrak in de groepswedstrijden tegen Portugal (3-2 zege) en Zwitserland (1-4 zege). Door de absentie van Miedema had Lineth Beerensteyn een basisplaats in de laatste twee EK-wedstrijden.

Ze was na Jackie Groenen de tweede speelster die corona kreeg. Groenen keerde tegen Zwitserland terug in de basis en Miedema kan hetzelfde doen tegen Frankrijk. Dat de spits weer inzetbaar is tegen de voetbalgrootmacht, stemt ongetwijfeld optimistisch bij Oranje.

Het EK van Oranje wordt tot dusver gekenmerkt door personele problemen. Aniek Nouwen keerde tegen Zwitserland wel terug van een blessure, maar Lieke Martens en Sari van Veenendaal hebben het Oranje-kamp verlaten met blessures.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.