Groenen en Nouwen terug bij Leeuwinnen, Damaris geslachtofferd

Reacties

Bondscoach Mark Parsons heeft de basiself bekendgemaakt voor het groepsduel van de Oranje Leeuwinnen met Zwitserland. Jackie Groenen keert terug na een coronabesmetting. Dat geldt niet voor Vivianne Miedema.

Groenen en Nouwen terug bij Leeuwinnen, Damaris geslachtofferd
Zwitserland
Zwitserland
1 - 4
Nederland
Nederland

Parsons mist zijn topscorer nog altijd. Miedema is namelijk nog niet uit quarantaine na eveneens een coronabesmetting en ontbreekt. Aniek Nouwen keert wel terug. De centrale verdediger was geblesseerd uitgevallen in het openingsduel met Zweden, maar is fit genoeg om in het cruciale duel van Oranje te starten. De terugkeer van Groenen en Nouwen heeft consequenties voor Marisa Olislagers en Damaris Egurrola. Zij speelden tegen Portugal wel, Damaris scoorde zelfs, maar zijn door Parsons naar de bank verwezen.

Na vier punten in twee wedstrijden kan Oranje zich plaatsen voor de kwartfinale van het EK. De eerste wedstrijd eindigde nog in een gelijkspel tegen Zweden (1-1). Tegen Portugal pakten de Leeuwinnen wel de volle buit (3-2). Zwitserland heeft één punt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.