Leermeester Eto'o: 'Messi gaf toe dat zijn loopbaan hierdoor veranderde'

Reacties

Lionel Messi had aan het begin van zijn loopbaan veel aan de lessen van Samuel Eto'o, zo zegt de Kameroense oud-topspits. De goalgetter maakte zo'n vijftien jaar geleden van dichtbij mee hoe de Argentijn doorbrak bij Barcelona.

Leermeester Eto'o: 'Messi gaf toe dat zijn loopbaan hierdoor veranderde'
© Pro Shots

'Messi heeft ooit toegegeven dat zijn carrière is veranderd dankzij mijn adviezen, die ik trouwens niet uit de doeken zal doen', laat Eto'o optekenen in gesprek met DAZN.

'Op een dag bedankte hij me hiervoor. Hij moest twee of drie dingen aanpassen, maar hij had natuurlijk altijd al het talent. Ik ben zo trots en blij als ik hem historie zie schrijven. Het wordt verschrikkelijk lastig om dit ooit te verbeteren.'

Eto'o streek in de zomer van 2004 neer bij Barcelona, toen de club al in de ban was van een groot talent. De destijds zeventienjarige Messi stond aan de vooravond van een ongekende loopbaan. 'Hij pendelde toen nog tussen La Masía en het eerste elftal. We wisten al dat Messi ooit zo goed worden als dat hij nu is. Ik ben heel blij dat hij het heeft gered, allemaal dankzij zijn eigen inspanningen. Hij is ook helemaal niets veranderd, als ik hem tegenkom.'

De Kameroener bleef tot medio 2009 een ploeggenoot van Messi. In de zomer na de gewonnen Champions League-finale tegen Manchester United (met een bijzonder knappe kopgoal van de Argentijn) toog Eto'o naar Internazionale, waarmee hij direct opnieuw het miljardenbal won. Lees het verhaal over dat Inter-seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.