Leekens volgt Advocaat op als Belgisch bondscoach

De Belgische bond heeft Georges Leekens aangesteld als opvolger van Dick Advocaat als coach van De Rode Duivels. De zestigjarige oefenmeester tekende een verbintenis tot en met het EK 2012 in Oekraïne en Polen.

Leekens volgt Advocaat op als Belgisch bondscoach

De zestigjarige oefenmeester coachte afgelopen seizoen KV Kortrijk en zou de komende jaargang aan de slag gaan bij SC Lokeren. Deze overgang gaat nu niet door. Vorige week onderhandelde de KBVB al met Leekens, maar deze wilde toen het bondscoachschap combineren met een baan als clubtrainer. De bond zag deze constructie, na matige ervaringen met Advocaat en AZ, niet zitten.

Tussen januari 1997 en augustus 1999 was Leekens al bondscoach van België. Hij plaatste zich destijds voor het WK in Frankrijk in 1998, waar de ploeg een poule met Mexico, Nederland en Zuid-Korea niet overleefde. De coach werkte daarnaast onder meer bij Anderlecht, Club Brugge, Roda JC en Trabzonspor op en was keuzeheer van de Algerijnse nationale ploeg. Leekens zal debuteren als bondscoach in het oefenduel met Bulgarije op 19 mei.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen