Leegloop dreigt bij arm Málaga vanwege herstructuring

Nadat Málaga de Spaanse headlines al dagenlang heeft gedomineerd door de nijpende financiële situatie, komt de club nu ook zelf met een statement. Daarin stelt het te zijn begonnen met een proces van herstructurering om zich voor te bereiden op het financial fair play-beleid van de UEFA.

Leegloop dreigt bij arm Málaga vanwege herstructuring

De Andalusische club verkeert in zwaar weer doordat het onder eigenaar Abdullah Al-Thani een schuld van dertig miljoen euro heeft opgebouwd. Schuldeisers zijn de belastingdienst, de eigen spelers - die nog salaris moeten ontvangen – en enkele clubs, die nog altijd wachten op transfergelden. Villarreal en Boca Juniors hebben inmiddels een aanklacht ingediend, waardoor Málaga uit de Champions League dreigt te worden geweerd.

Málaga belooft nu dus financiële beterschap. Trainer Manuel Pellegrini ging donderdag in gesprek met Moayat Shatat, opvolger van de van het toneel verdwenen Al-Thani, over de te varen koers. Dat gesprek zou wellicht kunnen leiden tot een voortijdig afscheid van de Chileen, die nog een contract heeft tot medio 2015.

De club moet de ambities na één succesvol seizoen, waarin het vierde werd en zich kwalificeerde voor de voorrondes van de Champions League, immers alweer bijstellen. Om niet te worden geweerd uit het miljoenenbal, moet de verkoop van enkele belangrijke spelers geld in het laatje brengen.

Santi Cazorla lijkt al op weg naar Arsenal, aangezien Spaanse media melden dat hij met het vliegtuig inmiddels naar Londen is vertrokken voor contractbesprekingen. Málaga zou circa vijftien miljoen euro ontvangen. Eerder werd een bedrag van 23 miljoen euro genoemd. Cazorla wilde koste wat kost weg vanwege het uitblijven van salaris en het gebrek aan slagkracht op de transfermarkt.

Jérémy Toulalan is eveneens niet gediend van de financiële problemen bij Málaga. Woensdag heeft de Franse controleur in gesprek met de clubleiding gevraagd af te rekenen met de achterstallige betalingen. Lukt dat niet, dan vertrekt Toulalan. Hij zou, net als aanvaller Salomon Rondón, al verschillende aanbiedingen op zak hebben.

Daarnaast is Nacho Monreal in beeld bij Valencia, dat nog altijd op zoek is naar een linksback omdat Dídac Vilà niet door de medische keuring kwam. De toekomst van Joris Mathijsen is eveneens ongewis. De Oranje-international wordt in verband gebracht met Ajax en Feyenoord. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's