Leeds United ook zeker van titel na enorme misstap Brentford

Reacties

Leeds United is zaterdag zonder te spelen kampioen geworden in het Championship. De Engelse club verzekerde zich vrijdag al van directe promotie naar de Premier League. Door de nederlaag van achtervolger Brentford op bezoek bij Stoke City is de titel nu een feit.

Leeds United ook zeker van titel na enorme misstap Brentford
© Pro Shots
Stoke City
Stoke City
1 - 0
Brentford
Brentford

Nummer twee West Bromwich Albion verloor vrijdag al van Huddersfield Town (2-1) en staat daardoor vijf punten achter op Leeds, dat ook nog een wedstrijd tegoed heeft. Brentford moest winnen bij Stoke om de tweede plek over te nemen en het gat met Leeds weer te verkleinen tot drie punten, maar dat lukte niet. En dat terwijl de acht competitieduels voor zaterdag allemaal werden gewonnen.

Stoke maakt niet bepaald een topseizoen door en mag al blij zijn dat degradatie werd afgewend. Zonder groots te spelen slaagde de ploeg er wel in om Championship-verrassing Brentford te verslaan. Bruno Martins Indi stond in de basis en zag Lee Gregory na een half uur de score openen. Sam Vokes miste vlak na rust een grote kans op 2-0 en aan de andere kant kreeg Josh Dasilva de bal er niet in.

Bij Brentford viel Halil Dervisoglu met nog twintig minuten te gaan in, maar de voormalig speler van Sparta Rotterdam lukte het niet om te scoren. Door de nederlaag staat de ploeg nog altijd één punt achter op West Brom. Directe promotie is op de laatste speeldag nog mogelijk, maar dan mag West Brom in eigen huis niet winnen van Queens Park Rangers. Brentford speelt nog tegen Barnsley. Lukt het niet, dan resten de play-offs voor Brentford.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brentford
Meer over Brentford
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.