Lazio verslaat FC Midtjylland en gaat met goed gevoel richting De Kuip

Lazio heeft donderdag goede zaken gedaan in de Europa League-groep van Feyenoord. De Romeinen versloegen FC Midtjylland in een levendige wedstrijd met 2-1 en namen zo revanche op het dramatische 5-1 verlies in Denemarken.

Lazio
Lazio
2 - 1
FC Midtjylland

Hoe goed de avond eindigde voor Lazio, zo slecht begon deze. Na acht minuten nam Midtjylland verrassend de leiding in Stadio Olimpico. Gusav Isaksen, de man die ook scoorde in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied en schoot vervolgens in de rechterhoek binnen.

In een eerste helft waarin de thuisploeg voornamelijk de bal had, creëerde Lazio nauwelijks kansen. Toch viel de goal. Sergej Milinković-Savić schoot in de 35e minuut van het duel de 1-1 binnen met een afstandsschot. Waar de eerste helft weinig kansrijk was, ontpopte de wedstrijd na rust juist wel tot een interessant schouwspel met kansen over en weer en een aantal afgekeurde doelpunten.

Afgekeurde doelpunten
Lazio kwam het sterkst uit de kleedkamer. De uitblinkende Mattia Zaccagni had het in het eerste kwartier van de tweede helft op zijn heupen en dwong doelman Jonas Lössl een aantal keer tot een redding. Waar Zaccagni niet tot scoren kwam, deed zijn collega Pedro Rodríguez dat in de 58e minuut wel. Na een voorzet van Zaccagni schoot de oud-speler van Chelsea de bal met links binnen. In de slotfase van het duel maakten beide clubs nog een treffer, maar die werden allebei afgelast wegens buitenspel.

De Italianen reizen met acht punten richting de Kuip volgende week. Feyenoord - dat op moment van schrijven nog in actie komt tegen Surm Graz - kan op gelijke hoogte met Lazio komen. FC Midtjylland staat op dit moment vierde in de groep met vijf punten.