Lazio ontsnapt in Romeinse derby dankzij merkwaardige blunder

Na elf overwinningen op rij heeft Lazio zondag voor het eerst weer eens punten verspeeld in de Serie A. AS Roma zat de stadgenoot dwars in de Romeinse derby.

AS Roma
AS Roma
1 - 1
Lazio
Lazio

Lazio beleefde al een slechte generale repetitie voor de clash met Roma. Afgelopen dinsdag werd de ploeg van Simone Inzaghi uit het Italiaanse bekertoernooi gegooid door Napoli. Roma verloor op zijn beurt van Juventus en had zondag een overwinning nodig om het gapende gat met Lazio iets te verkleinen.

Justin Kluivert had een basisplaats bij Roma, dat prima aan de wedstrijd begon en in de 26ste minuut op voorsprong kwam via Edin Dzeko. De spits kopte een voorzet van Bryan Cristante over de onnodig uitgekomen doelman Thomas Strakosha heen: 1-0.

Acht minuten later ging de collega van Strakosha nog veel erger in de fout. Bij een indraaiende hoekschop van Lazio probeerde Pau López de bal bij de tweede paal weg te boksen, maar hij raakte hem helemaal verkeerd. De bal ging recht de lucht in en belandde precies voor de doellijn, waar López opnieuw verzuimde hem weg te werken. Francesco Acerbi kon zo pardoes de 1-1 binnentikken.

Niet veel later was Lorenzo Pellegrini dicht bij de 2-1, maar hij raakte het aluminium. Even leek Roma nog een strafschop te krijgen na een overtreding op Kluivert, maar na het terugzien van de videobeelden kwam de arbitrage terug op die beslissing. Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor ook de tweede Romeinse derby van dit seizoen eindigde in een 1-1 remise.

Lazio verzuimt daardoor de tweede plaats in de Serie A over te nemen van Internazionale. Roma blijft vierde met zeven punten achterstand op de rivaal.