Lazio laat veelbesproken Minala voor de zesde keer vertrekken

Reacties

Joseph Minala speelt tot het einde van het kalenderjaar in China. De 23-jarige middenvelder kwam in het verleden in opspraak vanwege zijn leeftijd en staat al sinds 2013 onder contract bij Lazio. De Italianen verhuren Minala nu aan het Chinese Qingdao Huanghai.

Lazio laat veelbesproken Minala voor de zesde keer vertrekken
© Pro Shots

De ophef over Minala ontstond alweer wat jaren geleden toen de middenvelder in de jeugdopleiding van Lazio speelde. Toen er een foto van de Kameroener tijdens een wedstrijd opdook, werden er op internet vraagtekens gezet bij de leeftijd van Minala. Toentertijd was hij achttien jaar, maar volgens velen leek hij veel ouder.

Lazio was niet gediend van de kritiek en dreigde met een rechtszaak voor eenieder die in hun ogen onzin bleef verkondigen. Ook de zaakwaarnemer van Minala was er niet over te spreken en zei dat zijn cliënt er ouder uit ziet vanwege zijn moeilijke jeugd. 'Joseph heeft talent, is zeventien jaar oud en dat heeft de rechtbank van Rome bevestigd. Helaas neemt niet iedereen dat voor waar aan.'

© Pro Shots

De club meldde ook dat het officiële documenten in handen had waarin stond dat Minala daadwerkelijk op 24 augustus 1996 geboren is. In Afrikaanse media werd echter bericht dat de middenvelder had toegegeven binnenkort 42 (!) te worden. De discussie over zijn leeftijd is eigenlijk nooit opgehouden en telkens als een foto van Minala opduikt, gaat het er weer over.

Sportief gaat het Minala al jaren niet bijster goed af. De Kameroener scoorde jaren geleden regelmatig voor de Onder-19 van Lazio. Tegenwoordig wordt hij steevast verhuurd en zit een rol in de hoofdmacht er niet voor hem in. Minala werd in 2014 voor het eerst uitgeleend. Toen was Bari de bestemming, net als twee jaar later. Ook aan Salernitana werd hij twee keer verhuurd en aan Latina Calcio één keer. Voor de middenvelder is de stap naar China dus de zesde uitleenbeurt.

Bij Qingdao Huanghai komt Minala een bekende van de Eredivisie tegen. Jagos Vukovic (ex-Roda JC Kerkrade en -PSV) maakte net als de speler van Lazio op de laatste dag van de Chinese transferperiode de overstap naar de club waar de Spanjaard Juanma Lillo de trainer is. Vanwege de uitbraak van het Corona-virus is de start van de Chinese competitie voorlopig uitgesteld.

Bekijk hier al onze video's
Meer Lazio
Meer over Lazio
Meer J. Minala
Meer over J. Minala
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.