Lazio en Juve laten steken vallen, Napoli profiteert

Juventus en Lazio Roma hebben zondagmiddag averij opgelopen in de Italiaanse titelstrijd. De Oude Dame kwam op bezoek bij middenmoter Sampdoria niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Lazio Roma verloor van Bologna, terwijl Napoli wel won en de tweede plaats weer overneemt van AS Roma.

Bologna - Lazio Roma 3-1Al na vijf minuten mochten de bezoekers in Bologna juichen. Een prachtige aanval van Lazio, opgezet door Hernanes, werd op simpele wijze afgemaakt door Sergio Floccari.

Een halfuur lang wist Lazio, de nummer vier van de Serie A, de voorsprong vast te houden. In de 36ste minuut zette Gaston Ramirez de thuisploeg naast Lazio. Een pass vanaf eigen helft van Albin Ekdal werd door door de doelpuntenmaker mooi afgewerkt: 1-1. De Uruguayaan plaatste de bal in de lange hoek.

Bologna kwam drie minuten later zelfs op voorsprong. Marco Di Vaio dolde de verdediging van Lazio en schoot de bal vervolgens door de benen van Lazio-goalie Fernando Muslera.

Die voorsprong bleef intact en werd door een treffer van opnieuw Di Vaio zelfs groter, waaardoor Lazio vierde blijft en tevens stadgenoot AS Roma voor zich moet dulden. Bologna klimt richting middenmoot.

Overigens eindigden beide ploegen de wedstrijd met tien man. Henry Giménez (Bologna) kreeg direct rood, terwijl André Dias (Lazio Roma) twee keer een gele kaart kreeg voorgehouden.

Bari – Napoli 0-2In het treffen tussen hekkensluiter Bari en nummer drie Napoli opende Ezequiel Lavezzi de score. De aanvaller reageerde attent in het strafschopgebied nadat de bal daar via een vrije trap terecht was gekomen.

Bij Bari speelde Alessandro Parisi een ongelukkige wedstrijd. Door een overtreding in de 67ste minuut moest Bari verder met tien man (twee keer geel). Drie minuten voor tijd bracht Edinson Cavani (foto) de nekslag toe namens Napoli. De 23-jarige Uruguayaan maakte zijn veertiende treffer van het seizoen.

Napoli boekte zodoende een zwaarwegende overwinning. De Azurri stijgen een plek op de ranglijst ten koste van AS Roma. Napoli staat momenteel op de tweede positie met één punt achter op AC Milan. De Milanezen komen zondagavond in actie tegen nummer zeventien Cesena.

Voor Bari worden de zorgen groter. De club bezet nog steeds de laatste positie. Het verschil met nummer negentien Brescia is vier punten.

Sampdoria – Juventus 0-0Sampdoria en Juventus hielden elkaar zondag in een hectisch en keihard duel in evenwicht. Beide ploegen verzuimden de ban te breken.

Alessandro Del Piero kreeg in de slotfase nog een fraaie mogelijkheid de bezoekers alsnog het volle pond te bezorgen. De inzet van de routinier verdween echter hoog over het Sampdoria-doel.

Door de puntendeling verliest Juventus opnieuw dure punten in de strijd om de titel. Sampdoria blijft negende.

Overige uitslagenChievo Verona – Genoa 0-0Fiorentina – Lecce 1-1 Foto: VI Images