Lazio eindigt met acht, AC Milan goed op schot

Lazio Roma-Chievo 0-0 Lazio verspeelde voor de tweede keer op rij twee punten. In Rome bakte de nummer drie van de Serie A er weinig van. Ook de gasten uit Verona waren niet op veel constructiefs te betrappen. Een duel zonder kansen was het gevolg.

De enige opwinding ontstond na de drie rode kaarten die er vielen. Lazio-verdediger Valon Behrami kreeg vlak voor rust twee keer geel voor een gemene tackle gevolgd door een kopstoot aan Paolo Sammarco. Het slachtoffer kon ook vertrekken toen hij eigen rechter besloot te gaan spelen. In de negentigste minuut volgde Luciano Zauri (Lazio) de twee andere boosdoeners met twee gele kaarten.

Lazio eindigde het duel daardoor met acht man omdat het al drie keer gewisseld had toen Gaby Mudingayi geblesseerd raakte en uitviel. Lazio-coach Delio Rossi gebruikte dit seizoen al 95 van zijn 96 wisselmogelijkheden.

Ascoli-AC Milan 2-5
Milan won wél overtuigend en naderde Lazio tot op vier punten. De Rossoneri scoorden erop los in Ascoli. Ronaldo was vooral in de beginfase uitstekend op dreef met een prachtige assist op Alberto Gilardino en het afdwingen van een strafschop, die Kaká verzilverde.

Dezelfde twee doelpuntenmakers scoorden nogmaals en ook Ascoli wist nog in de eerste 45 minuten twee keer te scoren. Na rust viel er nog maar één treffer. Clarence Seedorf bepaalde de eindstand op 2-5 door een mooie aanval goed af te ronden.