Lazio buigt het hoofd voor rivaal AS Roma

De Romeinse derby was teleurstellend en, met een gezien de stand op de ranglijst, logische winnaar in AS Roma, dat Lazio verder in de problemen bracht (1-0).

In de eerste helft viel er weinig te genieten in Stadio Olimpico. Het duel, dat ook nog werd stilgelegd vanwege problemen met de lichtinstallatie, werd gekenmerkt door overtredingen en slecht spel.

Na rust was er meer te beleven. Keepers Júlio Sérgio en Muslera hielden respectievelijk Lazio en AS Roma van een treffer af. Tien minuten voor het einde kwam er dan toch een beslissing. Verdediger Marco Casseti, die op slag van rust de geblesseerde Philippe Mèxes verving, werkte een voorzet van Mirko Vucinic achter Muslera.

De rode kaart voor Roma-spits David Pizarro bood Lazio nog hoop op een positief resultaat. Maar met een man minder bleef de thuisploeg overeind. AS Roma staat gedeeld vijfde, terwijl Lazio als nummer zestien in de gevarenzone bivakkeert.