Late gelijkmaker verpest uitzwaaiwedstrijd IJsland

IJsland heeft weinig vertrouwen gehaald uit de oefenwedstrijden in aanloop naar het WK. Na de 2-3 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Noorwegen, slaagde de ploeg van bondscoach Heimir Hallgrímsson er donderdag niet in om een 2-0 voorsprong te verdedigen tegen Ghana: 2-2.

Voor IJsland ging het tegen Ghana mis in de tweede helft. Bij rust leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor de WK-ganger en stond de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Kari Arnason opende met een rake kopbal uit een hoekschop al vroeg de score en vijf minuten voor de onderbreking verdubbelde voormalig SC Heerenveen-spits Alfred Finnbogason met een intikker de marge.

IJsland leek hierdoor op weg naar een overwinning, maar Ghana weigerde om de handdoek in de ring te gooien en toonde veerkracht. Nuhu Kasim bracht de spanning terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer en drie minuten voor het eindsignaal prikte Atlético Madrid-middenvelder Thomas Partey de gelijkmaker binnen: 2-2.

Hallgrímsson moet maar hopen dat IJsland hiervan geleerd heeft en dat zijn ploeg op het WK wat beter zal omgaan met een voorsprong. De IJslanders treffen in Rusland in de groepsfase Argentinië, Nigeria en Kroatië.