Late gelijkmaker in degradatiekraker verlicht zorgen NAC nauwelijks

Reacties

De degradatiekraker tussen NAC Breda en FC Emmen heeft geen winnaar opgeleverd. Na een inschattingsfout van Emmen-doelman Kjell Scherpen redde Erik Palmer-Brown kort voor tijd een punt voor de thuisploeg. De vraag is of dit punt NAC nog echt helpt in de strijd tegen degradatie.

Late gelijkmaker in degradatiekraker verlicht zorgen NAC nauwelijks
NAC Breda
NAC Breda
1 - 1
FC Emmen
FC Emmen

De thuiswedstrijd tegen Emmen werd door de fans van NAC gezien als een soort van laatste strohalm en alleen de drie punten konden gevierd worden. NAC begon vol goede moed in het sfeervolle Rat Verlegh Stadion, maar gevaarlijk werd de ploeg in een zenuwachtig eerste kwartier geen enkele keer. Emmen hield zonder problemen stand en sloeg bij de eerste kans die het zelf kreeg hard toe. Anco Jansen stuurde met een steekpass Luciano Slagveer weg en hij schoot door de benen van Benjamin van Leer raak.

De keeper van NAC zag er hier niet goed uit, maar redde even later wel goed bij een vrije trap van Caner Cavlan. De vleugelverdediger, die afgelopen zondag nog twee keer scoorde in de 2-0 zege op SC Heerenveen, zag zijn inzet via een hand van Van Leer tegen de lat belanden. NAC liet in aanvallend opzicht niets zien en de supporters schreeuwden om de entree van Luka Ilic. De aanhang kreeg zijn zin, want Brood bracht de Serviër al na een halfuur in het veld voor Mounir El Allouchi.

In de slotfase van de eerste helft kreeg NAC zijn eerste serieuze kansen. Ilic en Mitchell te Vrede schoten naast, voordat Giovanni Korte met zijn kopbal de lat raakte. De bal stuiterde net voor de doellijn terug het veld in en dus kwam Emmen met de schrik vrij. In de eerste minuut van de tweede helft kreeg NAC direct een volgende kans, toen Scherpen een inzet van Te Vrede tot hoekschop verwerkte. De vroege mogelijkheid bleek geen startsein voor een stormloop te zijn.

Emmen raakte opnieuw niet in paniek, al was het uitvallen van Jansen een flinke domper voor de bezoekers. De sterspeler van Emmen moest zich laten vervangen door Henk Bos en zag dat NAC alles of niets ging spelen, met Sydney van Hooijdonk als vervanger van Pele van Anholt. De kansen waren ondanks deze aanvallende wissel voor Emmen. Jafar Arias schoot over, voordat Van Leer redding bracht op schoten van Glenn Bijl, Bos en Michael Chacón. Brood bracht met Gervane Kasteneer nóg een nieuwe aanvaller in het veld, maar het aantal gevaarlijke momenten nam niet echt toe.

Pas tien minuten voor tijd kreeg Ilic een goede kans op de gelijkmaker. Zijn schot werd met de voet gekeerd door Scherpen. Emmen leek zijn voorsprong hierna over de streep te gaan trekken, maar vlak voor het einde schatte Scherpen een schot van Ilic verkeerd in. De keeper sloeg de bal voor de voeten van Palmer-Brown en hij schoot de 1-1 binnen. Omdat Michael de Leeuw aan de overkant nog een goede kans op de winnende goal voor Emmen miste, eindigde het duel in een gelijkspel.

NAC schiet daar niet veel mee op. De ploeg van Brood heeft vier punten minder dan Excelsior en De Graafschap en speelt dit seizoen nog tegen Fortuna Sittard (uit), Feyenoord (thuis), PEC Zwolle (thuis) en SC Heerenveen (uit). Emmen heeft drie punten meer dan Excelsior en De Graafschap, die later dit weekend nog tegen Ajax en PSV spelen, en blijft hopen op het ontlopen van de nacompetitie.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
PEC Zwolle
34
11
6
17
44-57
-13
39
14
FC Emmen
34
10
8
16
41-72
-31
38
15
Fortuna Sittard
34
9
7
18
50-80
-30
34
16
Excelsior
34
9
6
19
46-79
-33
33
17
De Graafschap
34
8
5
21
38-75
-37
29
18
NAC Breda
34
5
8
21
29-74
-45
23
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.