Larsson keert terug bij oude liefde Helsingborgs IF

Reacties

Helsingborgs IF stelt Henrik Larsson aan als nieuwe trainer. De ex-Feyenoorder is de opvolger van Roar Hansen, die nog een contract had voor komend seizoen.

Larsson keert terug bij oude liefde Helsingborgs IF

Maandag werd bekend dat Larsson vertrok bij Falkenberg, dat hij behoedde voor degradatie. 'We hadden graag gewild dat hij langer was gebleven maar we respecteren zijn beslissing', reageerde technisch directeur Hakan Nillson. Larsson werd meteen in verband gebracht met een overstap naar IFK Göteborg.

Het werd echter Helsingborgs, waar Larsson twee periodes speelde. In de seizoenen 1992 en 1993 was de aanvaller in totaal vijftig keer trefzeker in 56 competitieduels, waarmee hij een transfer naar Feyenoord afdwong. Via Celtic en Barcelona keerde Larsson in 2006 terug bij Helsingborgs.

Opvallend is dat Larsson bij Helsingborgs gaat samenwerken met zijn zoon Jordan (17), die daar sinds juli onder contract staat. 'We hebben het er thuis uitgebreid over gehad. Het is belangrijk dat we beseffen dat onze verhouding bij de club anders is dan thuis', reageerde de nieuwe trainer van zevenvoudige kampioen van Zweden.

Larsson startte in 2009 zijn trainersloopbaan bij Landskrona BoIS, waar hij drie jaar actief was. Na één seizoen assistent te zijn geweest bij Högaborgs BK arriveerde hij begin dit jaar bij Falkenberg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.