Larsson kan chaotische trainersloopbaan reanimeren bij League One-laagvlieger

Reacties

Henrik Larsson staat wellicht aan de vooravond van een opvallende rentree als trainer. Op de eigen website heeft het bescheiden Southend United FC bekendgemaakt dat het met de oud-spits van onder meer Feyenoord praat over de ontstane vacature in de dug-out.

Larsson kan chaotische trainersloopbaan reanimeren bij League One-laagvlieger
© Pro Shots

Southend United is dramatisch begonnen aan het seizoen in de League One, het derde niveau van Engeland. De eerste zes wedstrijden gingen allemaal verloren, waarna manager Kevin Bond het op 6 september voor gezien hield. Onder interim-manager Gary Waddock gaat het ietsje beter: de vier duels sinds het opstappen van Bond leverden vier punten op. Desondanks staat Southend nog altijd maar 21ste van de 23 clubs.

Een definitieve opvolger voor Bond is ondertussen nog niet gevonden, maar dat lijkt niet lang meer te gaan duren. Op de clubwebsite heeft voorzitter Ron Martin een update gegeven. 'Toen Kevin Bond vertrok, heb ik al gezegd dat we geen overhaaste beslissingen gaan nemen. We weten waarnaar we op zoek zijn, maar de perfecte keuze is niet altijd beschikbaar.'

Daarna geeft hij toe dat de 48-jarige Larsson een van de kandidaten is, iets wat in Engelse media al werd gesteld. 'Het is duidelijk dat Henrik Larsson een van degenen is waarmee we hebben gesproken. Hij is echter niet de enige kandidaat, en op het moment dat ik dit statement schrijf, is er nog geen beslissing genomen. We hebben een lijstje van vijf kandidaten, waarop ook Gary Waddock staat.' Wel geeft Martin toe dat hij dinsdag afreist naar Stockholm, hij benadrukt dat hij nog deze week een akkoord hoopt te bereiken.

Roerig
Het zou dus zomaar kunnen dat Larsson binnen afzienbare tijd zijn rentree maakt als trainer. Tijdens zijn actieve loopbaan groeide hij uit tot lieveling bij onder meer Helsingborg, Feyenoord, Celtic en Barcelona, terwijl hij in de nationale ploeg van Zweden een absoluut icoon werd. Tussen 2010 en 2014 was hij trainer van Landskrona BoIS, assistent bij Högaborg en hoofdtrainer van Falkenberg, allemaal in zijn eigen land.

In 2015 begon hij vervolgens aan een roerige periode in zijn prille trainersloopbaan. Larsson ging aan de slag als trainer van Helsingborg, maar degradeerde in november 2016 met die club. Na de laatste wedstrijd werden hij én zoon Jordan (die ooit nog voor NEC speelde) aangevallen door fans. Daarop besloot hij op te stappen, om in juni 2019 toch weer terug te keren. Een maand later stapte hij echter wéér op, nadat een beschamende bekernederlaag hem op online scheldkannonades van 'fans' kwam te staan. Het kan dus zo zijn dat Southend hem nu een herkansing gaat geven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.