Laporta ziet Jordi Cruijff als 'wildcard' voor noodsituaties

Reacties

Jordi Cruijff kon de verleiding van de lokroep van Barcelona niet weerstaan, ook al is niet echt duidelijk wat hem in de Catalaanse hoofdstad te wachten staat.

Laporta ziet Jordi Cruijff als 'wildcard' voor noodsituaties
© Pro Shots

President Joan Laporta kon donderdag niet veel duidelijkheid scheppen over de precieze rol van Cruijff bij Barcelona. 'Hij zal deel uit gaan maken van het technische bureau', hield hij in het midden wat diens taak wordt. 'Met zijn ervaring kan hij veel bijdragen. Maar het hangt ook af van Mateu Alemany.' Alemany is onder Laporta verantwoordelijkheid voor het technische deel. 

Volgens Laporta is het goed dat er in de persoon van Cruijff iemand binnen de club is als een mogelijke oplossing in geval van nood. 'Hij is een wildcard in het geval er een noodsituatie zich voordoet', vertelde de president zonder in detail te treden.

Een mogelijke noodsituatie is een voortijdig afscheid van Ronald Koeman, als die het hernieuwde vertrouwen niet kan waarmaken. Laporta wilde niet ingaan op zo'n scenario, maar leek het niet uit te sluiten. 'Jordi heeft veel taken vervuld in zijn carrière. In geval van nood kan hij een directe oplossing voor sommige situaties zijn, al dan niet tijdelijk', aldus de president.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.