Laporta wil Barça-fans geen valse hoop geven over Messi

Reacties

Joan Laporta noemt het vertrek van Lionel Messi 'verschrikkelijk'. De preses van Barcelona gaf vrijdag tekst en uitleg tijdens een speciaal ingelaste persconferentie. Op de vraag of de breuk nog te lijmen is, had Laporta een weinig hoopgevend antwoord in petto.

Laporta wil Barça-fans geen valse hoop geven over Messi

Volgens Laporta is de financiële toestand van Barcelona nog veel erger dan aanvankelijk voor ogen werd gehouden. 'De verliezen zijn groter dan verwacht. De uitgaven zijn groter dan verwacht. En de huidige contracten zorgen ervoor dat we op het gebied van salaris nauwelijks iets kunnen doen. We hebben geen enkele marge.'

Barcelona was desondanks bereid om risico's te nemen om de deal met Messi af te ronden, maar bleek daar niet toe in staat. Dat terwijl Messi zelf in Catalonië wilde blijven. 'We gingen eerst voor een tweejarig contract. Vervolgens wilden we twee jaar salaris over vijf jaar uitsmeren, maar het lukte uiteindelijk niet. Ook vanwege de regels van LaLiga. We kwamen uit op een vijfjarig contract, maar helaas mag het niet zo zijn. Het paste niet binnen de regelgeving.'

Een ommekeer lijkt er daarom niet in te zitten. 'Bovendien moet het snel gebeuren', geeft Laporta aan. 'LaLiga begint al bijna en Messi heeft ook tijd nodig om zich voor te bereiden. Bovendien heeft hij ook andere opties. Het is over', zo besloot hij over de onderhandelingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.