'Laporta schuift Kluivert aan de kant voor clublegende'

Reacties

Patrick Kluivert lijkt deze zomer op zoek te moeten naar een nieuwe job. De 44-jarige Amsterdammer vertrekt volgens Spaanse media na dit seizoen als hoofd jeugdopleiding van Barcelona, aangezien de nieuwe voorzitter Joan Laporta een andere koers wil gaan varen.

'Laporta schuift Kluivert aan de kant voor clublegende'
© Pro Shots

Voormalig topspits Kluivert werd in de zomer van 2019 aangesteld als hoofd jeugdopleiding bij de club waar hij tussen 1998 en 2004 al actief was als voetballer. 'Ik ben ontzettend blij, dit voelt als thuiskomen en ik kijk enorm uit naar de uitdaging om het typische Barcelona-voetbal toonaangevend in de wereld te houden', zo sprak hij bij zijn presentatie. Met de komst van Laporta (die begin deze maand de veelbesproken presidentsverkiezingen won) zit het dienstverband van Kluivert er echter op.

Dat meldt Albert Rogé, journalist voor het TV3-programa Onze. Hij schrijft dat de onlangs aangestelde preses in José Ramón Alexanko de ideale hoofd jeugdopleiding ziet. De 64-jarige Bask was tussen 1980 en 1993 speler van de Catalanen en werkte er van 2000 tot 2002 als assistent van trainer Carles Rexach. Hij was tot voor kort actief als technisch directeur bij Mamelodi Sundowns, in Zuid-Afrika.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.