Topfunctie voor Patrick Kluivert bij Barcelona

Reacties

Patrick Kluivert heeft een topfunctie te pakken. De voormalig Oranje-international tekent vandaag een tweejarig contract als hoofd jeugdopleiding bij Barcelona.

Topfunctie voor Patrick Kluivert bij Barcelona

De aanstelling van Kluivert is onderdeel van een reeks vernieuwingen in de technische leiding van de Spaanse topclub. Onder zijn leiding moet de doorstroom van talenten van La Masia weer op gang komen, na jaren waarin Barcelona zich vooral als koopclub heeft laten gelden.

Voor Kluivert betekent het opnieuw een opvallende stap in zijn carrière. Van 2016 tot 2017 bekleedde de 43-jarige Amsterdammer ook al een beleidsfunctie in de internationale top, als technisch directeur van Paris Saint-Germain. Vorig jaar werd Kluivert aangesteld als assistent-bondscoach van Kameroen, aan de zijde van hoofdcoach Clarence Seedorf. Twee weken geleden, kort na de uitschakeling in de achtste finale van de Afrika Cup, werd het Nederlandse trainersduo ontslagen.

Eerder was hij onder meer werkzaam als trainer van Jong FC Twente, assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal en bondscoach van Curaçao.

Voor Kluivert is Barcelona bekend terrein. In zijn spelerscarrière stond de spits van 1998 tot 2004 onder contract bij de Catalaanse grootmacht. Na zijn vertrek uit de directie van PSG in 2017 verhuisde Kluivert naar Barcelona, waar hij aan de slag ging als tv-analist. Zijn elfjarige zoon Shane speelt in de jeugdopleiding van de club.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.