Laporta leest toptalent de les en komt met Messi-update nummer 49

Reacties

Barcelona presenteerde maandag de enige speler waarvoor een transfersom werd betaald deze transferzomer (Emerson Royal) en tijdens de presentatie schoof uiteraard voorzitter Joan Laporta aan. Dit gaf de Spaanse pers de kans om te praten over enkele hoofdpijndossiers: Ilaix Moriba en natuurlijk Lionel Messi.

Laporta leest toptalent de les en komt met Messi-update nummer 49
© Pro Shots

Over Messi is ontzettend vaak geschreven en Laporta heeft er heel vaak op gereageerd. Aan de ene kant niet gek gezien de status van de inmiddels transfervrije speler, maar het zou niet gek zijn als al die onrust gevolgen heeft voor de nachtrust van Laporta. Die ging echter rustig in op de vragen over de superster. 'Elke nacht heb ik schitterende dromen over Messi, ik hoop dat deze dromen blijven komen. We werken aan zijn deal. Het is nog niet volledig opgelost, maar we boeken progressie.'

Zo moet Barcelona met Memphis en Messi gaan spelen

Over toptalent Moriba was Laporta duidelijk minder te spreken. De middenvelder speelde vorig seizoen onder trainer Ronald Koeman veel wedstrijden en werd gezien als eindelijk weer een speler uit de jeugdopleiding die echt door zou gaan breken in het eerste elftal. Met een aflopend contract op zak maakt de jonge speler (en vooral diens zaakwaarnemer) het leven van de directie zuur. Tot een contractverlenging is het niet gekomen en dus werd Moriba teruggezet naar Barça B.

'Dat een zelfopgeleide speler probeert te profiteren van zijn contractsituatie is onacceptabel', stelt Laporta zich keihard op. 'Onze boodschap is duidelijk: als je niet wil verlengen, dan weet je dat er andere oplossingen zijn. Wat wij niet gaan doen is een speler bij het eerste elftal houden, zodat hij vervolgens transfervrij naar een ander team kan. Barça heeft Moriba, een geweldige speler, de kans gegeven. We begrijpen niet wat hij aan het doen is.'

De contractonderhandelingen tussen Barça en Moriba zijn al even bezig, naar verluidt zijn de hoge eisen van diens zaakwaarnemer een complicerende factor in de onderhandelingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.