Laporta laat Barça-fans dromen met uitspraken over Messi en Iniesta

Reacties

Dani Alves werd woensdagmiddag gepresenteerd bij Barcelona en Joan Laporta kwam tijdens de presentatie ook aan het woord. De clubpresident sluit niet uit dat er meer oud-spelers terugkeren op het oude nest, zoals Andrés Iniesta en Lionel Messi.

Laporta laat Barça-fans dromen met uitspraken over Messi en Iniesta
© Pro Shots

Voor het oog van circa 10 duizend toeschouwers werd de rentree van Dani Alves in Catalonië officieel gemaakt. De Braziliaanse rechtsback zal nog even moeten wachten op zijn eerste speelminuten, vanaf januari is hij ook daadwerkelijk inzetbaar voor de nieuwe trainer Xavi.

Met de terugkeer van Xavi en Dani Alves begint het elftal weer wat te lijken op het dominante team dat ijzersterk presteerde in Spanje en Europa. Laporta sluit niet uit dat er meer spelers terugkeren. 'Het is gebeurd met Dani, die terecht aangaf dat leeftijd maar een getal is. Ik kan de toekomst niet voorspellen, maar beide spelers zijn nog actief', doelde Laporta op Iniesta en Messi. 'Wij denken altijd aan ze, je weet het maar nooit in het leven.'

Natuurlijk kwam de terugkeer van Alves ook aan bod in Camp Nou. De clubleiding had nog voor de komst van Xavi contact met de Braziliaan. 'Ik vertelde Xavi dat we met hem hadden gesproken en toen hij zei dat Dani een van de spelers was die hij nodig had in zijn elftal, was de beslissing gemaakt. Alves is de meest succesvolle speler in de voetballerij, hij wil helpen om dit team weer aan de top te krijgen', aldus Laporta.

Barça staat momenteel negende in La Liga, maar de achterstand op nummer twee Real Madrid is slechts tien punten. Xavi maakt na de interlandperiode zijn officiële debuut als trainer van Barça, in de derby tegen Espanyol.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.