Laporta kan het niet laten: druk op De Jong opnieuw opgevoerd

Reacties

Joan Laporta is tijdens een evenement in de Verenigde Staten ingegaan op de financiële moeilijkheden bij Barcelona. De Barcelona-preses draaide er niet omheen: de club zit in zijn maag met het salaris van Frenkie de Jong.

Laporta kan het niet laten: druk op De Jong opnieuw opgevoerd
© Pro Shots

De onrust rond De Jong verdwijnt maar niet. De belangstelling van Manchester United heeft nog niet in een transfer geresulteerd en als de 25-jarige spelmaker in Camp Nou blijft, dan hoopt de Barça-leiding dat het contract van de middenvelder opnieuw aangepast kan worden. De salarislimiet van La Liga is namelijk te nauw voor Barcelona. Ondanks de financiële problemen versterkte de club zich deze zomer wel al met Raphinha, Jules Koundé, Robert Lewandowski, Franck Kessié en Andreas Christensen.

Juist vanwege die uitgaven is het opmerkelijk dat de druk op De Jong om de club financieel tegemoet te komen zo wordt opgevoerd. Laporta zei: 'Hij wil blijven en we willen dat hij blijft. Dat is het belangrijkste. Maar het is ook duidelijk dat er een nieuwe salarisschaal is en dat alle spelers daar in moeten passen. We proberen spelers de situatie van de club te laten begrijpen.'

De Barcelona-president ging verder over De Jong: 'We moeten allemaal een bijdrage leveren. We gaan er alles aan doen om De Jong te laten blijven en we hopen dat de speler er ook alles aan doet om te kunnen blijven.'

De ex-Ajacied heeft in Camp Nou nog een verbintenis tot medio 2026. De Jong werd in het huidige schouwspel donderdag nog gesteund door La Liga-baas Javier Tebas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.