'De Jong moet juridische stappen overwegen en iedereen moet hem steunen'

Reacties

Gary Neville raadt Frenkie de Jong aan om juridische stappen te overwegen tegen Barcelona. De voormalig rechtsback van Manchester United, de club die zich deze zomer hoopt te versterken met De Jong, vindt dat Barcelona 'immoreel' handelt door de middenvelder opnieuw een loonoffer te vragen.

'De Jong moet juridische stappen overwegen en iedereen moet hem steunen'
© Pro Shots

Barcelona heeft meermaals laten doorschemeren dat er 'iets moet veranderen' aan het salaris van De Jong. De club verkeert in ernstige financiële problemen en probeert de loonkosten op allerlei manieren te verminderen. Een groot aantal spelers is de afgelopen jaren gevraagd om een salarisreductie te accepteren, onder wie De Jong. Hij ging daarmee akkoord, met de toezegging dat het geld later alsnog overgemaakt zou worden. Het achterstallige loon zou ongeveer zeventien miljoen euro bedragen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In plaats van dat loon uit te keren, wil Barcelona nu dat De Jong opnieuw zijn salaris vermindert. 'De Jong zou juridische stappen tegen Barcelona moeten overwegen en alle spelers zouden achter hem moeten staan!', tweet Neville, werkzaam als analist bij Sky Sports. 'Een club die een vermogen uitgeeft aan nieuwe spelers zonder de spelers te betalen die onder contract staan, is immoreel bezig en is in overtreding. De FIFPRO (spelersvakbond, red.) zou zulke pesterijen moeten aanpakken en stoppen.'

Of De Jong daadwerkelijk een rechtsgang overweegt, valt zeer te betwijfelen. Maandag meldde de Madrileense krant AS zelfs dat hij een goed gesprek over zijn situatie heeft gevoerd met Xavi. De trainer liet blijken De Jong als deel van zijn toekomstplannen te beschouwen, maar legde ook de realiteit van een benodigde salarisverlaging bloot, zo schetst de krant. Volgens AS wil Barcelona het salaris van de Oranje-international korten met een kleine veertig procent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.