Laporta gaat in op Real-transfer Güler en verzoening met La Liga-baas

Reacties

Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft in een interview met Spaanse kranten uitgelegd waarom de club de onderhandelingen met Arda Güler staakte. De achttienjarige Turk werd onlangs gepresenteerd bij Real Madrid.

Laporta gaat in op Real-transfer Güler en verzoening met La Liga-baas
© Pro Shots

Barcelona en Real Madrid gingen in de afgelopen tijd de strijd aan om de handtekening van de gewilde Güler. De tiener besloot uiteindelijk bij de Koninklijke te tekenen. Volgens Barça-preses Laporta was het voor de kampioen van Spanje in financieel opzicht niet verantwoord om de strijd met Real te vervolgen.

'We hebben de onderhandelingstafel verlaten vanwege de omvang van deze operatie', zei Laporta in een dubbelinterview met Sport en Mundo Deportivo. 'Het was niet verstandig om de gesprekken over Güler te vervolgen. We kunnen namelijk ook andere goede spelers aantrekken zonder zo'n biedingsoorlog aan te hoeven gaan. We moeten soms echt een grens trekken.'

Güler tekende vorige week een zesjarig contract bij Real Madrid, dat naar verluidt twintig miljoen euro heeft betaald voor de middenvelder, die overkwam van Fenerbahçe. De viervoudig Turks international werd gelinkt aan vrijwel alle topclubs in Engeland, Italië en Duitsland en er verschenen geruchten over belangstelling van Ajax.

Verzoening
Laporta sprak tijdens het interview ook over zijn ontmoeting met La Liga-president Javier Tebas, met wie hij en Barcelona regelmatig overhoop hebben gelegen. Barça riep Tebas een paar maanden geleden op te vertrekken. 'Ik heb de stap gezet om Tebas bij hem thuis in Huesca te ontmoeten. We hadden een rustig en ongedwongen gesprek. Tebas is iemand met een heel sterk karakter en ik heb dat op mijn manier ook. Maar ik voel me op mijn gemak bij hem en we blijken ook veel gemeen te hebben', aldus de voorzitter van Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.