Langst 'dienende' speler laat Paris Saint-Germain definitief achter zich

Reacties

Alphonse Aréola blijft bij West Ham United. De Premier League-club heeft gebruikgemaakt van de optie tot koop in zijn huurcontract, waardoor de doelman definitief overkomt van Paris Saint-Germain. Volgens Sky Sports betaalt West Ham een bedrag van negen miljoen euro voor Aréola.

Langst 'dienende' speler laat Paris Saint-Germain definitief achter zich
© Pro Shots

Aréola tekent een vijfjarig contract in Londen, met de optie voor een extra seizoen. 'Ik voel me heel goed. Ik ben blij om permanent bij deze club te blijven en kan niet wachten om weer te gaan trainen', zegt de 29-jarige Fransman op de website van West Ham. Hij werd het afgelopen seizoen al gehuurd van PSG. Na zijn komst fungeerde hij als tweede doelman achter Lukasz Fabianski. Alleen in het competitieduel met Manchester United (1-0 nederlaag) van 22 januari kwam hij in actie.

Wel mocht Aréola opdraven in de bekertoernooien. Daardoor speelde hij tien keer in de Europa League, drie keer in de FA Cup en drie keer in de League Cup. Zijn contract bij PSG liep nog een jaar door. Door de aanwezigheid van Gianluigi Donnarumma en Keylor Navas was het perspectief op speeltijd beperkt voor Aréola in Parijs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Evenwel komt een einde aan een lange periode van Aréola bij PSG. Hij voegde zich in 2006 op dertienjarige leeftijd bij de jeugdopleiding van de club en brak uiteindelijk door tot het eerste elftal. Hij zat van alle spelers van PSG het langst bij de club, maar kwam uiteindelijk niet verder dan 75 competitieduels. Aréola werd zes keer verhuurd, waaronder dus aan West Ham.

'Ik genoot vorig seizoen erg van de liefde van de supporters', verklaart de drievoudig Frans international zijn keuze om in Londen te blijven. 'Het is voor mij heel belangrijk om me geliefd te voelen. Ik had vorig seizoen een goed gevoel, dus ik wilde hier graag blijven.' Recentelijk werd Aréola nog in verband gebracht met het kapitaalkrachtige Newcastle United, dat uiteindelijk koos voor Nick Pope.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.