Langeler: 'Kon bijna wachten op ons winnende doelpunt'

PEC Zwolle-trainer Art Langeler rekent zich nog niet rijk met de twaalfde plaats na de zege op Roda JC Kerkrade. De Limburgers kregen een reprimande van trainer Ruud Brood.

'Handhaving op het hoogste niveau was, is en blijft ons doel', zei Langeler na de 3-2 zege van vrijdag. 'De twaalfde plaats is natuurlijk mooi. We zouden graag op die positie eindigen dit seizoen. Maar als we vijftiende worden met één doelpunt meer gemaakt dan nummer zestien vind ik het ook goed.'

Langeler had vertrouwen in een goede afloop. 'We waren in de eerste helft al dominant. Na de rust werden we steeds sterker. Je zag de energie bij Roda verdwijnen. Je kon bijna wachten op het winnende doelpunt voor ons.' Die kwam in de 73ste minuut van Denni Advic.

BroodBij Roda JC-trainer Ruud Brood kwam de nederlaag hard aan. Hij verweet zijn ploeg na de snelle treffer van Sanharib Malki in de zesde minuut te weinig te hebben gebracht. 'En we hadden zeker die goals in de eerste helft niet zo makkelijk moeten weggeven.'

Keeper Mateusz Prus - vervanger van de geblesseerde Filip Kurto - was met fouten schuldig aan de eerste twee doelpunten van PEC Zwolle. 'Die ballen hadden er natuurlijk nooit in mogen gaan', zei Brood. 'Ik heb niet overwogen om Prus te wisselen. Dan had ik onze derde doelman moeten inbrengen. Bovendien wilde ik Prus de kans geven om terug te knokken.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.