Langeler beloont Man City-aanwinst Sandler bij Jong Oranje

Reacties

Bondscoach Art Langeler heeft achttien spelers geselecteerd voor een trainingsstage van Jong Oranje in Zeist. Philippe Sandler (PEC Zwolle), Teun Koopmeiners (AZ) en Michel Vlap (SC Heerenveen) debuteren bij de hoogste jeugdploeg.

Langeler beloont Man City-aanwinst Sandler bij Jong Oranje

Voor Sandler volgt de uitnodiging zo'n twee weken na het afronden van zijn droomtransfer naar Manchester City. De 21-jarige centrumverdediger verlaat PEC Zwolle aan het einde van het seizoen voor de koploper van de Premier League. Met de transfersom van tussen de 2,5 en 3 miljoen euro die City betaalt, is de ex-Ajacied in één klap de duurste speler in de Zwolse clubhistorie geworden.

Net als Sandler vallen Vlap en Koopmeiners dit seizoen in positieve zin op bij hun clubs. De twintigjarige Vlap kwam dit seizoen in de Eredivisie al tot vijftien optredens voor Heerenveen en de negentienjarige Koopmeiners heeft een basisplaats veroverd bij AZ.

De stage van Jong Oranje duurt slechts twee dagen. De jeugdinternationals zijn op 19 en 20 februari bij elkaar in Zeist. De trainingsdagen worden gebruikt als voorbereiding op de vriendschappelijke interland tegen België (22 maart) en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra (27 maart).

De volledige selectie: Pelle van Amersfoort (SC Heerenveen), Steven Bergwijn (PSV), Justin Bijlow (Feyenoord), Joël Drommel (FC Twente), Denzel Dumfries (SC Heerenveen), Oussama Idrissi (AZ), Frenkie de Jong (Ajax), Gervane Kastaneer (1. FC Kaiserslautern), Justin Kluivert (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Bart Nieuwkoop (Feyenoord), Yanick van Osch (PSV), Thomas Ouwejan (AZ), Bart Ramselaar (PSV), Philippe Sandler (PEC Zwolle), Jeremiah St. Juste (Feyenoord), Guus Til (AZ) en Michel Vlap (sc Heerenveen).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.