Sandler met halfjaar vertraging speler van Manchester City

Reacties

Philippe Sandler heeft zijn droomtransfer te pakken. De twintigjarige verdediger van PEC Zwolle verkast na dit seizoen naar Manchester City. Aanvankelijk was er sprake van dat de Engelse topclub de transfer deze winter al zou afronden en Sandler vervolgens zou verhuren aan PEC.

Sandler met halfjaar vertraging speler van Manchester City

Dat plan gaat niet door, omdat de administratieve rompslomp niet op tijd werd afgerond. Bij een huurdeal had Sandler waarschijnlijk woensdag niet kunnen aantreden in het bekerduel met AZ.

Sandler wordt gefinancierd door City zelf, niet door de City Football Group waaronder meer clubs vallen. De Premier League-koploper biedt hem dan ook perspectief: Sandler is niet gehaald als handelswaar, maar als speler met een hoog potentieel voor de toekomst. De transfersom bedraagt tussen de 2,5 en 3 miljoen euro, bovendien heeft de club een doorverkooppercentage bedongen bij City. Daarmee wordt de verdediger in één klap de duurste speler in de Zwolse clubgeschiedenis.

Sandler maakt een stormachtige ontwikkeling door. In de zomer van 2016 nam PEC de verdediger over van Ajax. Afgelopen seizoen had de Amsterdammer onder trainer Ron Jans maar drie keer een basisplaats. Een erg zekere indruk maakte hij niet.

'Ik heb het vorig jaar lastig gehad', vertelde de verdediger onlangs aan VI. 'Ik begon als middenvelder, wat eigenlijk niet mijn positie was. Later speelde ik centraal achterin en gaf ik twee keer een penalty weg. Dat is allesbehalve lekker. Misschien had dat wel jeugdigheid te maken, onervarenheid. Het jaar daarvoor speelde ik bij Ajax in de A2, wedstrijden tegen Fortuna Sittard A1. Vervolgens sta je in de Eredivisie.'

Dit jaar is hij een vaste waarde in het elftal van John van 't Schip. Sandler, uitkomend voor Oranje Onder-20, staat verdedigend zijn mannetje en misschien nog wel belangrijker voor het Zwolse aanvalsspel; hij durft op te bouwen. In het duel met Vitesse van afgelopen zaterdag (1-2) werd hij nog gekroond tot de Man of the Match.

Waar de afgelopen maanden in Zwolle vooral veel aandacht uitging naar Ryan Thomas en Mustafa Saymak, was het Sandler die deze winter als eerste een transfer kon maken. AZ had de verdediger op de korrel maar PEC wees een bod resoluut van de hand. Technisch directeur Gerard Nijkamp en voorzitter Adriaan Visser wisten dat de absolute hoofdprijs nog moest komen. Ook werd de verdediger gelinkt aan PSV, maar de Eindhovenaren ontkenden de interesse. Opvallend is de transfer zeker als je beseft dat Sandler, twintig jaar oud, pas achttien wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam heeft staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.