Lange wachten van Robben lijkt eindelijk te worden beloond

Reacties

Arjen Robben nadert zijn rentree bij Bayern München. De 35-jarige aanvaller reist na maandenlange afwezigheid mee met de selectie van Niko Kovac, die zondag de uitwedstrijd tegen streekgenoot 1. FC Nürnberg speelt. Het is nog onduidelijk of Robben ook daadwerkelijk bij de wedstrijdselectie zit.

Lange wachten van Robben lijkt eindelijk te worden beloond
1. FC Nürnberg
1. FC Nürnberg
1 - 1
Bayern München
Bayern München

Bayern meldde eerder op de dag nog dat Robben net als doelman Manuel Neuer en Corentin Tolisso een twijfelgeval is voor het uitduel met Nürnberg, maar de linksbenige rechtsbuiten is dus wel in de spelersbus gestapt. Onlangs was Kovac al optimistisch gestemd over het herstel van Robben, die door aanhoudend blessureleed al sinds november vorig jaar niet meer in actie kwam voor Bayern.

Robben werkte sindsdien met het voor hem kenmerkende fanatisme aan zijn herstel, maar zijn geduld werd danig op de proef gesteld. De voormalig speler van FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid bleef ook na diverse tegenslagen onverstoorbaar doorgaan en kreeg daarvoor al complimenten van technisch directeur Hasan Salihamidzic, die hem een 'ongelooflijke prof' noemde.

Of het zondag van de langverwachte rentree komt van Robben is nog afwachten, maar het er begint er wel steeds meer op te lijken dat de voormalig international in ieder geval nog wel in actie kan komen voor Bayern voordat hij komende zomer na tien jaar vertrekt bij Der Rekordmeister. De in 2009 van Real Madrid overgekomen aanvaller hervatte onlangs de groepstraining.

Boateng
Bayern kan zondag geen beroep doen op Jérôme Boateng. De Duitse verdediger moest de training van zaterdag afbreken met knieklachten. Boateng liep geen zware blessure op, maar is er dus niet bij als Bayern probeert de voorsprong op Borussia Dortmund te vergroten tot vier punten. De grote rivaal in de titelstrijd verloor zaterdag van het Schalke 04 van Huub Stevens.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
4
Bayer Leverkusen
34
18
4
12
69-52
+17
58
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.