Bayern toont dankbaarheid met eerbetoon aan Ribéry en Robben

Reacties

Bayern München gaat Franck Ribéry en Arjen Robben met een afscheidswedstrijd bedanken voor bewezen diensten. Dat heeft voorzitter Karl-Heinz Rummenigge zondag laten weten op de Duitse tv.

Bayern toont dankbaarheid met eerbetoon aan Ribéry en Robben

Ribéry (die deze zondag zijn 36ste verjaardag viert) speelt al sinds 2007 voor Bayern, de 35-jarige Robben kwam twee jaar later naar de Allianz Arena. De aanvallers waren behoorlijk succesvol in München en werden samen zeven keer kampioen van Duitsland. Ook speelden ze drie keer de Champions League-finale met Bayern: in 2010 en 2012 werd er verloren, in 2013 werd er gewonnen.

Ribéry en Robben beschikken allebei over een aflopend contract bij Bayern en zullen de club in de zomer gaan verlaten. 'Vorig jaar hebben we de contracten van Franck en Arjen verlengd als blijk van waardering', zei Rummenigge bij Sport1. 'We zullen ze tot de laatste dag van hun contract goed behandelen en beide spelers krijgen volgend seizoen een afscheidswedstrijd.'

Ribéry en Robben hopen Bayern te kunnen verlaten met nog een landstitel op zak en zaterdag werd daar een flinke stap naar gezet, met een overtuigende 5-0 overwinning op Borussia Dortmund. Zes speelronden voor het einde staat Bayern nu weer bovenaan in de Bundesliga, met een voorsprong van een punt op Dortmund. Ribéry deed tegen BVB als invaller 22 minuten mee; Robben ontbreekt door blessureleed al een tijdje in de selectie van Bayern.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.