Lange wachten Memphis en De Boer beloond, mijlpaal voor 'oudje' Krul

Reacties

Frank de Boer moest er even op wachten, maar de eerste zege als bondscoach van het Nederlands elftal zit dan toch in de tas. VI zet enkele cijfers en feiten op een rij na de Nations League-wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina.

Lange wachten Memphis en De Boer beloond, mijlpaal voor 'oudje' Krul
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 1
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina

Georginio Wijnaldum was met twee treffers uitermate belangrijk. De dertigjarige middenvelder en aanvoerder van Oranje is bezig aan een indrukwekkende reeks: van de laatste dertien goals waren er zeven van hem afkomstig.

Memphis Depay scoorde tegen Bosnië-Herzegovina voor het eerst sinds 10 oktober 2019 weer in Oranje. Sindsdien probeerde de aanvaller van Olympique Lyon het wel, maar 21 pogingen op rij had hij géén succes.

Steven Berghuis was zondag goed voor één assist, maar wacht na twintig interlands nog altijd op zijn eerste goal als international. De aanvaller van Feyenoord schoot sinds zijn debuut negentien keer op doel, zonder te scoren.

• Oranje maakte tegen Bosnië meer doelpunten (drie) dan in de eerste vier interlands onder De Boer (twee). De laatste keer dat het vaker scoorde in één interland was op 19 november 2019 tegen Estland (5-0, hattrick Wijnaldum)

• Nederland kwam tegen Bosnië ook voor het eerst op voorsprong onder De Boer. Sowieso was dat al even geleden. Tegen Polen had Oranje op 4 september een half uur de leiding (1-0). Daarna volgden vijf duels zonder voorsprong.

Tim Krul speelde tegen Bosnië zijn tiende interland, terwijl de keeper van Norwich City inmiddels al 32 jaar oud is. De laatste speler die ouder was ten tijde van zijn tiende interland, was Arnold Mühren in 1987 (35 jaar oud).

• Nederland deed door de zege op Bosnië op goede zaken met het oog op de loting voor de WK-kwalificatiereeks. Het heeft er alle schijn van dat een plek in Pot 1 nu zeker is, al is het wachten op de definitieve berekening van de FIFA.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Meer G. Wijnaldum
Meer over G. Wijnaldum
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.