Lange schorsing Barton na weddenschappen op 1.260 wedstrijden

Reacties

De FA heeft Joey Barton een schorsing van achttien maanden opgelegd voor het wedden op voetbalwedstrijden. Zelf begrijpt de speler van Burnley weinig van het besluit van de Engelse voetbalbond.

Lange schorsing Barton na weddenschappen op 1.260 wedstrijden

Tussen 26 maart 2006 en 13 mei 2016 heeft de 34-jarige middenvelder liefst 1.260 weddenschappen geplaatst op voetbalwedstrijden. Bovendien heeft de Engelse badboy nog een boete gekregen van 25.000 euro. Burnley geeft in een statement op de clubwebsite aan dat Barton de lengte van de schorsing wil aanvechten.

Barton plaatste ook meteen een bericht op zijn eigen website waarin hij bepaalde zaken opheldert. 'Ik ben heel erg teleurgesteld in de lengte van de schorsing', begon de eenmalig international zijn betoog. 'De uitspraak dwingt me ertoe om vervroegd een einde te maken aan mijn voetballoopbaan.' Barton benadrukt dat zijn weddenschappen niets te maken hebben met matchfixing.

'Ik begrijp dat ik me niet aan de regels heb gehouden, maar ik denk dat de straf voor mij zwaarder is dan dat-ie bij minder controversiële spelers zou zijn. Ik heb gevochten tegen mijn gokverslaving en heb een medisch dossier geleverd aan de FA. Ik vind het jammer dat ze het niet serieus in overweging hebben genomen.'

Op zijn persoonlijke website geeft Barton ook de dertig weddenschappen prijs, die volgens de FA het meest relevant zijn. In zijn relaas verklaart Barton ook dat hij heeft gewed op zijn eigen teams, maar dat hij destijds niet bij de selectie zat. 'Ik kon net zoveel invloed uitoefenen als bij een dart-, snooker- of cricketwedstrijd. Dat ik weddenschappen plaatste op nederlagen van mijn eigen team, was uit frustratie dat ik niet kon of mocht spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.