'Bad boy' Barton tekent contract bij oude liefde Burnley

Reacties

Joey Barton maakt binnenkort zijn rentree op de Engelse voetbalvelden. De 34-jarige middenvelder tekende dinsdag een contract van een half seizoen bij Burnley, de nummer zestien van de Premier League. Barton zat zonder club nadat zijn contract bij Rangers FC begin november werd verscheurd.

'Bad boy' Barton tekent contract bij oude liefde Burnley

Bij de Schotten maakte de 34-jarige Barton zijn reputatie voor Bad Boy meer dan waar. Het enfant terrible werd door de Schotse voetbalbond in november aangeklaagd voor en schuldig bevonden aan het gokken op 44 wedstrijden tussen 1 juli en 15 september. Eerder dit seizoen werd hij al een maand geschorst door Rangers FC nadat hij manager Mark Warburton en ploeggenoot Andy Halliday er verbaal van langs gaf bij de bespreking van de met 5-1 verloren wedstrijd tegen aartsrivaal Celtic.  

Vrij snel nadat de Schotten met Barton klaar waren en zijn contract begin november verscheurden, trainde hij al mee bij Burnley. Tijdens de trainingen maakte hij indruk, waarop de club nu besluit met hem in zee te gaan. Barton is geen onbekende voor The Clarets. Hij speelde er ook al tijdens het seizoen 2015/16, hielp Burnley aan promotie naar de Premier League en werd door de club uitgeroepen tot speler van het jaar.

Voor hij het shirt van Burnley kan dragen, moet hij wel een wedstrijd schorsing uitzitten. In november gaf Barton aan de Schotse voetbalbond toe inderdaad op de wedstrijden te hebben gekokt en werd hij voor een wedstrijd geschorst wegens het overtreden van de gokregels. Die sanctie geldt voor wedstrijden binnen het gehele Verenigd Koninkrijk.

Barton heeft een flinke reputatie opgebouwd van Bad Boy. Als speler van Manchester City drukte hij tijdens een kerstfeest van de club een sigaret uit in het oog van teamgenoot Jamie Tandy en viel hij tijdens een toernooi in Thailand een jonge fan van Everton aan. Ook werd hij gearresteerd voor de mishandeling van een taxichauffeur en zat hij ruim twee maanden vast nadat hij een tiener in elkaar sloeg tijdens het uitgaan in Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.