Lampard voelt zich bestolen door VAR: 'Maguire had rood moeten krijgen'

Reacties

Frank Lampard heeft zijn frustratie over het optreden van de VAR geuit na de 0-2 nederlaag van Chelsea tegen Manchester United. Volgens de manager van de thuisploeg had de arbitrage een te grote invloed op de wedstrijd.

Lampard voelt zich bestolen door VAR: 'Maguire had rood moeten krijgen'
© Pro Shots

De VAR vertolkte maandagavond een hoofdrol bij de Premier League-topper. Allereerst omdat besloten werd dat Harry Maguire mocht blijven staan na een natrappende beweging richting Michy Batshuayi. Later werden nog twee goals van Chelsea afgekeurd, waarbij het afkeuren van de eerste zeer discutabel was. Bij een corner gaf Chelsea-verdediger César Azpilicueta tegenstander Brandon Williams wel een lichte duw, maar hij werd eerst zelf geduwd door Man Utd-middenvelder Fred. Desondanks ging er een streep door de goal van Kurt Zouma uit die hoekschop.

Lampard besprak de momenten na afloop bij de BBC. Over het natrappen van Maguire zei hij het volgende: 'Ik heb het teruggezien en hier is de VAR juist voor. Ze hebben het niet bij het juiste eind gehad. Harry Maguire had moeten vertrekken, dat is duidelijk en dat verandert de wedstrijd natuurlijk.'

De Chelsea-coach voelde zich ook bestolen bij het afkeuren van de goal van Zouma: 'Azpilicueta krijgt een duw in de rug. Het is bovendien niet duidelijk, geen duidelijke fout (dus VAR hoeft niet in te grijpen om af te keuren, red.). Het was Azpi die eerst een duw in de rug kreeg.'

Lampard kon het wel begrijpen dat later de aansluitingstreffer van Olivier Giroud werd afgekeurd wegens buitenspel, hoe frustrerend dat ook was voor Chelsea. 'Voor de fans is het erg frustrerend, maar het gaat dan om de opstelsom van een paar incidenten. De VAR is er voor dit soort situaties en als je met een teen buitenspel staat, sta je ook buitenspel. Ook al vinden we dat maar niks', sloot de Chelsea-legende af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.