Lampard neemt 'naïeve' Barkley na stapavond in bescherming

Reacties

Na de 0-1 nederlaag tegen Valencia heeft Chelsea wat goed te maken in de Champions League-groep van Ajax. De voorbereiding van Ross Barkley op het uitduel met Lille was echter niet ideaal.

Lampard neemt 'naïeve' Barkley na stapavond in bescherming
© Pro Shots
Lille
Lille
1 - 2
Chelsea
Chelsea

De selectie van Chelsea genoot zondag van een vrije dag, nadat de spelers een dag eerder Brighton & Hove Albion hadden verslagen. Barkley besloot om op stap te gaan in Liverpool en kreeg het in de avond aan de stok met een taxichauffeur. Die zou de middenvelder om een extra vergoeding hebben gevraagd, omdat Barkley de achterbank van de auto smerig had gemaakt met patat.

De politie kwam erbij om de zaak op te lossen en beelden van het incident verschenen op social media. Barkley kwam er zo niet al te goed op te staan, maar Frank Lampard vindt dat de zaak niet opgeblazen moet worden. 'Hij heeft geen misdaad begaan, hij heeft alleen wat patat gegeten op de achterbank van een auto. Volgens de taxichauffeur iets te slordig', zei de coach op zijn persconferentie.

Wel vindt Lampard dat Barkley in de spiegel moet kijken. 'In mijn ogen is het wat naïef om in de aanloop naar een Champions League-wedstrijd uit te gaan. Ross beseft dat zelf ook. Professioneel gezien moeten dit soort dingen niet gebeuren. Maar ik vind Ross een goede jongen, ik heb geen problemen met hem. Hij traint hard, wil het goed doen. Hij heeft zijn excuses aangeboden en nu gaan we weer verder.'

Lampard werkt bij Chelsea met heel wat jonge spelers en weet met welke verleidingen de talenten te maken krijgen. 'Wat de jongens moeten doen is zich gedragen, of je nu een voetballer bent of iemand anders die opgroeit, en ze moeten waakzaam zijn voor de valkuilen. Ik heb zelf ook weleens fouten gemaakt als een speler. Maar ik vertrouw erop dat mijn spelers echte profs zijn en het zo goed mogelijk willen doen voor de club.'

Lampard hoopt dat N'Golo Kanté woensdagavond kan meedoen tegen Lille. De Fransman miste de wedstrijd tegen Brighton vanwege een hamstringblessure. Kanté trainde dinsdag met de groep mee, maar zal woensdag nog wat tests moeten ondergaan. 'We hebben hem nodig', zei Lampard, die weet dat tegenstander Lille net als Chelsea nog op nul punten staat. Lille verloor op de eerste speeldag met 3-0 van Ajax.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Valencia
6
3
2
1
9-7
+2
11
2
Chelsea
6
3
2
1
11-9
+2
11
3
Ajax
6
3
1
2
12-6
+6
10
4
Lille
6
0
1
5
4-14
-10
1
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.