Lampard neemt het op voor Kepa: 'Niet te snel conclusies trekken'

Reacties

Kepa Arrizabalaga is allerminst afgeschreven bij Chelsea. Het perspectief voor de 25-jarige Spaanse goalie op Stamford Bridge is volgens Frank Lampard niet zo slecht als wordt gesuggereerd.

Lampard neemt het op voor Kepa: 'Niet te snel conclusies trekken'
© Pro Shots

De komst van Edouard Mendy was een teken aan de wand. Terwijl Kepa de aandacht trok met blunders, voegde Chelsea een keeper toe aan de selectie. Vervolgens werd de Spaanse goalie gepasseerd door oudgediende Willy Caballero. Kortom, de toekomst van Kepa zou niet op Stamford Bridge liggen.

Frank Lampard spreekt die suggestie tegen. De Chelsea-manager nam de doelman die hij passeerde maandag nadrukkelijk in bescherming. 'We moeten begrijpen dat Kepa nog jong is. De meeste kritiek is oneerlijk geworden. Ik moet hem beschermen omdat ik weet dat hij een goede jongen is die zijn best doet.'

Een duw richting de uitgang is evenmin gegeven. 'Ik ga zeker niet zeggen dat hij zijn laatste duel gespeeld voor Chelsea', zei Lampard op weg naar het League Cup-treffen met Tottenham Hotspur van dinsdag. 'Ik denk dat het een moeilijke periode is voor Kepa, daar is genoeg over geschreven. Ik weet dat, hij weet dat. Maar we moeten niet te snel conclusies trekken.'

Reddingspercentage
Vorig seizoen noteerde Kepa, voor wie Chelsea in 2018 circa 80 miljoen euro betaalde, een reddingspercentage van 53,5. Liefst dertig Premier League-keepers presteerden beter, met Hugo Lloris van Tottenham Hotspur (79) als absolute koploper.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.