Lampard geeft blunderende Kepa extra tijd zich te bezinnen

Reacties

Frank Lampard gaat een wisseling van de wacht doorvoeren in het Chelsea-doel. Maar het heeft niet te maken met de volgende blunder van Kepa Arrizabalaga.

Lampard geeft blunderende Kepa extra tijd zich te bezinnen
© Pro Shots

Lampard draaide er niet om heen. 'Het was een duidelijke fout die ons duur is komen te staan. Het is ook duidelijk dat hij nu twee wedstrijden heeft gehad met fouten. Tegen Brighton was het ook een fout', zei de Chelsea-manager na de nederlaag tegen Liverpool, die mede werd veroorzaakt door de pijnlijke blunder van Kepa.

De Spaanse goalie staat niet alleen. 'We moeten eraan blijven werken, Kepa zal eraan moeten blijven werken. Hij moet ook worden gesteund door zijn teamgenoten', aldus Lampard. 'Mijn werk als manager is om hem vertrouwen te geven, omdat een doelman absoluut het vertrouwen moet hebben en moet voelen.'

Juist dat absolute vertrouwen lijkt Kepa te ontberen, niet in de laatste plaats door de aanhoudende zoektocht van Chelsea naar een nieuwe doelman. Edouard Mendy van Rennes is naar verluidt hard op weg naar Stamford Bridge. Er zou inmiddels al een akkoord zijn over de transfersom van dertig miljoen euro.

Kepa heeft in ieder geval extra gelegenheid om na te denken. Woensdag staat hij niet onder de lat bij Chelsea in het League Cup-duel met Barnsley. 'Ik kan zeggen dat Willy Caballero zal spelen en dat ik dat toch al van plan was, ongeacht wat er tegen Liverpool zou gebeuren. Ik wil niet dat mensen gaan oordelen op de wedstrijd alleen', aldus Lampard.

De vraag is of Kepa nog een kans krijgt zich te revancheren met de aanstaande komst van Mendy.

Chelsea
Chelsea
6 - 0
Barnsley
Barnsley
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.