Klopp roept 'onsportieve' Liverpool-bank tot de orde: 'Zijn jullie gek?'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp was blij met het optreden van zijn ploeg, de winst op Chelsea én het debuut van Thiago Alcántara. Over het gedrag van zijn reservebank was hij daarentegen een stuk minder te spreken.

Klopp roept 'onsportieve' Liverpool-bank tot de orde: 'Zijn jullie gek?'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Liverpool speelde zondag op bezoek bij Chelsea een moeizame eerste helft, maar na een rode kaart voor Andreas Christensen liepen The Reds uit naar 0-2. 'Het is altijd lastig om hier te spelen', sprak Klopp na afloop. De Duitser had wel genoten van de eerste helft, zo verklapte hij. 'Ik zag twee teams die wilden voetballen, kansen wilde creëren en iets teweeg wilde brengen.' Hij erkende dat Chelsea dreigender was geweest. 'Zij waren dominant, zonder te scoren. Maar toen kwam die enorme game-changer in de laatste seconde van de eerste helft. Dat was goed nieuws voor ons.'

Daar waren de reservespelers van Liverpool het duidelijk mee eens: de rode kaart op slag van rust leidde namelijk tot een opmerkelijk incident. Toen scheidsrechter Paul Tierney de kaart trok, klonk er luid gejuich vanaf de Liverpool-bank. Daarop draaide Klopp zich geagiteerd om, waarna hij riep: 'Zijn jullie gek? Dat doen wij niet. Nooit, oké?' Die woorden waren dankzij de leegte op Stamford Bridge duidelijk te horen.

Op die reservebank zat op dat moment nog Thiago Alcántara, de Spaanse nieuwkomer viel halverwege in. 'We besloten om hem snel te brengen, omdat het elf tegen tien was en hij typisch een speler is die het ritme van het spel kan bepalen.' Dat deed hij overtuigend. In de 45 minuten die hij speelde, verstuurde hij 75 succesvolle passes en had hij 89 balcontacten. Saillant detail: geen enkele speler van Chelsea (ook niet degenen die negentig minuten speelden) hadden meer succesvolle passes en balcontacten. Klopp was dan ook dik tevreden. 'Het was voor hem de perfecte start, de jongens hebben hem ook geweldig geholpen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.