Lampard leeft mee met pechvogel Van Ginkel: 'Hij krijgt alle tijd'

Reacties

Frank Lampard rekent voorlopig nog niet op een rentree van Marco van Ginkel. De manager van Chelsea laat weten dat de 26-jarige middenvelder een terugslag heeft gehad in het herstel van zijn zware knieblessure.

Lampard leeft mee met pechvogel Van Ginkel: 'Hij krijgt alle tijd'
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
2 - 5
Chelsea
Chelsea

Lampard gaf op de clubwebsite een update over de situatie van Van Ginkel, die in mei 2018 zijn laatste officiële wedstrijd speelde toen hij was verhuurd aan PSV. 'De blessure van Marco is een langdurige, omdat hij wat complicaties heeft gehad na een knieoperatie. Ik leef met hem mee, want het is als speler nooit leuk als je meerdere keren lang aan de kant staat met een blessure.'

In februari leek Van Ginkel nog op de weg terug, toen Chelsea hem na het vertrek van Cesc Fabregas naar AS Monaco inschreef voor de Premier League. De verwachting was toen dat de achtvoudig international in maart de training zou kunnen hervatten, maar in april werd vervolgens weer bekend dat het herstel van zijn kruisbandblessure vertraging had opgelopen.

Van Ginkel in de zomer van 2014 aan de zijde van Fernando Torres tijdens een oefenduel in Arnhem met zijn oude club Vitesse.
Van Ginkel in de zomer van 2014 aan de zijde van Fernando Torres tijdens een oefenduel in Arnhem met zijn oude club Vitesse.

Het einde van de revalidatie is voorlopig dus nog niet in zicht, afgaande op de uitspraken van Lampard. De manager van Chelsea is lovend over de manier waarop Van Ginkel aan zijn herstel werkt, maar wil geen datum plakken op zijn rentree. 'Zijn houding kan niet beter. Hij is elk uur van de dag bezig op het trainingscomplex, we geven hem alle tijd om te werken aan zijn herstel.'

Het contract van Van Ginkel bij Chelsea loopt volgend jaar zomer af. De Londenaren namen hem in 2013 over van Vitesse, waarna de toen twintigjarige middenvelder al snel een kruisbandblessure opliep. In de jaren erna verhuurden The Blues hem aan AC Milan, Stoke City en tot twee keer toe PSV. Voor Chelsea kwam Van Ginkel in al die jaren tot slechts vier officiële duels.

Lappenmand
Overigens is Van Ginkel niet de enige speler die in de lappenmand zit bij Chelsea. Lampard liet weten dat N'Golo Kanté nog altijd niet is hersteld van zijn enkelblessure en dat Ruben Loftus-Cheek nog wel even aan de kant staat door zijn zware achillespeesblessure. Callum Hudson-Odoi heeft inmiddels zijn rentree gemaakt bij de beloften van Chelsea, terwijl Antonio Rüdiger weer fit is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.