Lampard heeft slecht nieuws: geen Boxing Day-optreden voor Ziyech

Reacties

Hakim Ziyech zal zijn eerste Boxing Day aan zich voorbij moeten laten gaan. De aanvaller van Chelsea is nog altijd niet volledig hersteld van de hamstringblessure die hij begin december opliep in het duel met Leeds United.

Lampard heeft slecht nieuws: geen Boxing Day-optreden voor Ziyech
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
3 - 1
Chelsea
Chelsea

De Marokkaans international begon voortvarend aan zijn avontuur in de Premier League, nadat een knieblessure hem eerst had verhinderd te debuteren voor de Londenaren. Eenmaal hersteld van die blessure veroverde hij al snel een basisplaats in de ploeg van Frank Lampard. Met de voormalig Ajacied binnen de lijnen werd er zelfs nog geen wedstrijd verloren.

Zonder Ziyech werd er in de competitie prompt twee keer een nederlaag geleden tegen Everton (1-0) en Wolverhampton Wanderers (2-1). Vorige week verscheen de aanvallend ingestelde middenvelder weer op het trainingsveld, maar het treffen met West Ham United van afgelopen maandag kwam nog te vroeg. Dat geldt ook voor de altijd beladen stadsderby tegen Arsenal. 'Nee, hij zal er niet bij zijn', vertelde Chelsea-manager Lampard op het perspraatje. 'Het is niets ernstigs, maar een spierblessure, dus het heeft tijd nodig om te herstellen.'

Moordend speelschema
Lampard wil de terugkeer van Ziyech niet overhaasten, omdat zijn ploeg nog een hele reeks wedstrijden voor de boeg heeft de komende weken. Na de wedstrijd tegen Arsenal komt Chelsea twee dagen later alweer in actie tegen Aston Villa, terwijl vlak na de jaarwisseling alweer de topper tegen Manchester City op het programma staat. 'Hopelijk kunnen we binnen een week weer over hem beschikken. Dat is de realiteit als je eens in de twee of drie dagen een wedstrijd moet spelen', sprak de Chelsea-manager veelbetekenend, die tegen Arsenal mogelijk ook geen beroep kan doen op Ben Chilwell en Reece James.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.