Lampard grijpt in en passeert Kepa, de duurste doelman van de wereld

Reacties

Chelsea neemt het om 13.30 uur op tegen Leicester City en begint verrassend met Willy Caballero op doel. De bekritiseerde Kepa Arrizabalaga moet op de bank plaatsnemen. Chelsea-coach Frank Lampard heeft bevestigd dat het om een tactische keuze gaat en dat Kepa niet met een blessure kampt.

Lampard grijpt in en passeert Kepa, de duurste doelman van de wereld
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
2 - 2
Chelsea
Chelsea

Kepa ging de afgelopen tijd een aantal keer niet vrijuit bij tegendoelpunten van Chelsea, bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen Newcastle United (1-0), en heeft van alle Premier League-doelmannen met meer dan tien duels dit seizoen met afstand het laagste reddingspercentage. Slechts 57 procent van de doelpogingen binnen de palen hield hij tegen.

'Ik krijg de kritiek mee, maar ik laat me er niet door beïnvloeden', zei Lampard toen hij werd geconfronteerd met de mindere vorm van Kepa. Hij vond het niet nodig om in de inmiddels afgesloten transferperiode een nieuwe doelman te halen, maar heeft nu voor de competitietopper tegen Leicester City toch besloten om in te grijpen. Kepa, met een transfersom van tachtig miljoen euro de duurste doelman aller tijden, is gepasseerd.

De 38-jarige Caballero staat voor het eerst sinds 12 mei in de basis bij een Premier League-wedstrijd van Chelsea. Ook toen was Leicester City de tegenstander: Caballero hield in dit duel zijn doel schoon (0-0). Dit seizoen keepte de Argentijn alleen nog in het FA Cup- en League Cup-toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.