Lammers vol lof over Van der Vaart na Esbjerg-debuut

Rafael van der Vaart heeft maandagavond zijn debuut gemaakt voor Esbjerg fB. De middenvelder deed als invaller twintig minuten mee tegen Aalborg (0-1) en maakte een goede indruk op zijn trainer John Lammers.

Esbjerg kwam tien minuten na rust op voorsprong via Mathias Kristensen, die in de 71ste minuut plaatsmaakte voor Van der Vaart. 'We hadden vooraf niet afgesproken dat Rafael zou invallen. Dat soort dingen kun je niet plannen, het ligt aan het wedstrijdverloop.'

'Rafael viel in en paste zich direct probleemloos aan. Hij is zeer belangrijk voor deze selectie en ik weet zeker dat hij ons gaat laten genieten van zijn kwaliteiten. Hij houdt gewoon echt van voetballen', aldus Lammers in gesprek met het Deense JV.

Van der Vaart zelf reageerde ook kort op zijn debuut. 'In de slotfase hadden we wat geluk, maar we mogen trots zijn op onszelf. Ik voel natuurlijk dat ik nog niet helemaal wedstrijdfit ben, maar daar werken we elke dag hard aan.'