Generatiekloofje voor Van der Vaart, Hoeness-worst bij Bundesliga-start

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Generatiekloofje voor Van der Vaart, Hoeness-worst bij Bundesliga-start

Rafael van der Vaart (35) wacht bij Esbjerg fB nog op zijn eerste minuten binnen de lijnen, maar zijn ploeggenoot Mads Larsen kijkt tijdens de trainingen heel goed naar wat de Nederlandse routinier allemaal doet. 'Hoe hij beweegt, hoe hij positie kiest, welke keuzes hij maakt', zegt de zestienjarige middenvelder in Tipsbladet. Het leeftijdsverschil zorgt ervoor dat een van de hoogtepunten van Van der Vaarts carrière voor zijn jonge ploeggenoot een vaag begrip is. 'Het is eigenlijk best grappig, omdat we het er op de club over hebben gehad', vertelt Larsen. 'Hij stond in de WK-finale van 2010 waarin Andrés Iniesta scoorde, maar ik kan me niet herinneren dat ik hem heb zien spelen.' De rol van Van der Vaart in de enige Spaanse treffer bleef onbesproken. 'Nee, over dat deel heeft hij niet gesproken', zei Larsen met een lach.

• De Bundesliga beleeft vrijdagavond een heuse primeur. Bij het duel tussen Bayern München en 1899 Hoffenheim zijn heuse 'Hoeness-worsten' verkrijgbaar. Dat wil zeggen: vleesproducten uit de fabriek die Bayern-president Uli Hoeness in 1985 oprichtte. Inmiddels is het bedrijf in handen van zijn kinderen. De 'Hoeness-worsten' kosten tussen de 4,20 en 4,90 euro.

'Wij zijn er om hem te helpen, hij maakt deel uit van de Arsenal-familie.'
Mesut Özil kan altijd terecht bij Arsenal-manager Unai Emery. Nadat hij bedankte voor de Duitse nationale ploeg stak er een aardige storm op rond de middenvelder. (The Guardian)

• West Ham United-manager Manuel Pellegrini denkt dat hij de jackpot heeft gewonnen met het aantrekken van Jack Wilshere. 'Hij heeft een beetje dezelfde eigenschappen als Andrea Pirlo', zegt de manager in gesprek met Engelse kranten. 'Jack laat dingen gebeuren. Hij is altijd een heel goede speler geweest, ik weet niet precies waarom zijn contract bij Arsenal zomaar afliep, waarom ze hem toestemming gaven zomaar te vertrekken.'

• De bureaucratie in Nederland is berucht, maar ook in Spanje kunnen ze er wat van. De richtlijnen voor de twintig clubs in La Liga zijn voor dit seizoen uitgegeven en competitiechef Javier Tebas reageerde op enkele ridicule regels. Zo mag een mascotte niet te groot zijn, mag het gras alleen in rechte lijnen gemaaid worden en is het tijdens de afsluitende persconferentie alleen toegestaan om twee flesjes water op tafel te hebben staan.

Palmerín, mascotte van Real Betis, is te groot volgens de richtlijnen van La Liga. De regel is dat een mascotte niet groter mag zijn dan een gemiddeld persoon.
Palmerín, mascotte van Real Betis, is te groot volgens de richtlijnen van La Liga. De regel is dat een mascotte niet groter mag zijn dan een gemiddeld persoon.

• In Duitsland moeten ze wat langer wachten op de start van de Bundesliga en is het dus nog komkommertijd voor de Duitse media. Bild pakt bijvoorbeeld uit met dit wereldnieuws: trainer wordt aangevallen door wesp. Een gelukje: vrijdagavond begint de Duitse competitie weer.

'We daagden elkaar uit.'
• Een potje wie is er het laatste thuis. Bondscoaches Roberto Martínez (België) en Fernando Hierro (ex-interim van Spanje) hebben allebei een huis op Ibiza. Als landgenoten spraken ze elkaar voor het WK in Rusland. 'We daagden elkaar uit om te zien wie de laatste zou zijn om in Ibiza aan te komen. Het is geen fotofinish geworden', vertelt Martínez lachend. Spanje werd in de achtste finale uitgeschakeld door gastland Rusland, België werd uiteindelijk derde door Engeland te verslaan in de troostfinale. (Het Laatste Nieuws)

'Met de VAR had Real Madrid twee Champions League-titels minder gehad, Bayern München twee meer.'
• Als nieuwkomer bij Barcelona weet Arturo Vidal goed hoe hij zich populair moet maken bij de fans: alles rond Real Madrid tegen de schenen schoppen. Vidal kwam deze zomer over van Bayern München, de club die tijdens de laatste drie ontmoetingen met Real Madrid in de Champions League verslagen werd. Als de VAR actief was tijdens die wedstrijden, had Real Madrid nooit gewonnen, vindt Vidal. (Mundo Deportivo)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.