Lammers reageert op eerste Serie-A treffer in twee jaar: 'Ik voel me goed bij Empoli'

Reacties

Sam Lammers is verguld met zijn eerste Serie A-goal sinds oktober 2020. De spits van Empoli maakte maandagavond de 2-2 tegen Salernitana en kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste treffer voor zijn nieuwe werkgever.

Lammers reageert op eerste Serie-A treffer in twee jaar: 'Ik voel me goed bij Empoli'
© Pro Shots

'Ik wil graag belangrijk zijn voor het team en ik verwacht dat de goals vanzelf zullen komen. Mijn doel is om het team te helpen hun doelen te bereiken. Ik voel me fysiek goed en voel het vertrouwen van het team', reageert de Tilburgse aanvalsleider in gesprek met La Nazione.

Glimlach 
Lammers maakte de treffer in de 81ste minuut van de wedstrijd. Bij een 2-1 achterstand kwam hij aan de rand van het zestienmetergebied aan de bal, om het speeltuig via een verdediger van Salernitana in het doel te werken. Zijn brede glimlach en gelukssprong na het doelpunt verraadden de blijdschap van de Nederlander. In de slotfase kreeg Lammers nog een goede schietkans, maar zijn inzet zeilde naast.

Tekst gaat verder onder tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was voor Lammers zijn eerste doelpunt in de Italiaanse competitie sinds oktober 2020. Toen scoorde hij namens Atalanta Bergamo in de wedstrijd tegen Napoli. De voormalig PSV'er speelde vorig seizoen op huurbasis bij Eintracht Frankfurt, waar hij in 15 wedstrijden tot slechts één doelpunt kwam. Dit seizoen huurt Atalanta de spits aan Empoli. In totaal heeft Lammers in 22 Serie A-duels drie keer gescoord.

Coach Paolo Zanetti is tevreden met het optreden van Lammers en zijn collega-aanvaller Martín Satriano. 'Tot vandaag scoorden onze aanvallers nooit, vandaag scoorden allebei. Langzaam zullen er meer komen.'

AS Roma
De eerstvolgende opponent van de ploeg uit Toscane is AS Roma, de huidige nummer vijf van de Serie A. Lammers kijkt uit naar het treffen met de Romeinen. 'Het wordt een mooie wedstrijd en in het voetbal is alles mogelijk. Als we het tempo negentig minuten hoog houden, kunnen we ook Roma verslaan.'

Dat het elftal van José Mourinho te verslaan is, werd afgelopen zondag duidelijk. Udinese won met 4-0, mede door een fout van Nederlander Rick Karsdorp.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

S. Lammers


Geboortedatum:
30 april 1997
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Tilburg
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
FC Utrecht
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. Lammers
Meer over S. Lammers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.