Lammers baalt van ontslag bij Heracles: 'Ik denk dat ik het beter had gedaan'

Reacties

John Lammers baalt nog altijd van zijn ontslag bij Heracles Almelo. De zestigjarige trainer gaat na dit seizoen aan de slag bij VVV-Venlo, maar had zijn klus in Almelo graag afgemaakt. Dat bleek dinsdag nog maar eens toen hij werd gepresenteerd in Venlo.

Lammers baalt van ontslag bij Heracles: 'Ik denk dat ik het beter had gedaan'
© Pro Shots

Lammers is in Noord-Limburg de opvolger van Rick Kruys, van wie eerder bekend werd dat hij na dit seizoen vertrekt bij VVV. De Venlonaren staan dit seizoen elfde in de Keuken Kampioen Divisie en lijken, drie jaar na de degradatie uit de Eredivisie, dus opnieuw genoegen te moeten nemen met nog een jaar op het tweede niveau. Lammers weet wat het is om in de Eerste Divisie te werken en leidde Heracles vorig seizoen nog naar promotie en het kampioenschap, maar werd in december ontslagen toen de resultaten in de Eredivisie tegenvielen.

Heracles stond op dat moment veertiende, de positie waar de club ook met Erwin van de Looi nog altijd bivakkeert. Sinds zijn komst pakte de promovendus elf punten in tien competitieduels, tegenover vijftien in vijftien duels onder Lammers. 'Ik denk dat ik het misschien nog wel beter had gedaan met het materiaal dat ze nu hebben', reageert Lammers dinsdagmiddag tegenover ESPN. 'Ik had van tevoren gezegd dat Jizz (Hornkamp, red.) zou terugkomen. Die is heel belangrijk. Als je een of twee dingen verandert, denk ik dat we hoger hadden gestaan dan nu.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lammers erkent dat hij niet kan bewijzen dat hij het beter had gedaan. 'En dat is ook niet mijn taak. Je kunt dat niet meer veranderen en dat moet je ook niet willen.' Wel baalt hij nog altijd van zijn ontslag. 'Dat vind ik het ergste, de teleurstelling dat je niet had kunnen laten zien wat je voor ogen hebt.' De manier waarop hij moest vertrekken, geeft een zure nasmaak. Toch overheerst het positieve. 'Ik heb daar een heel mooie tijd gehad, ik heb fantastische mensen leren kennen, ik ben kampioen geworden met meer dan honderd doelpunten. Van die andere dingen probeer ik te leren.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
PEC Zwolle
30
8
8
14
40-58
-18
32
14
Heracles Almelo
30
9
5
16
40-62
-22
32
15
Excelsior
31
5
11
15
46-66
-20
26
16
RKC Waalwijk
30
6
6
18
29-50
-21
24
17
FC Volendam
30
4
7
19
30-74
-44
19
18
Vitesse
30
4
5
21
22-68
-46
-1
* Actueel tot en met 25 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.